Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bayern v Lipsku jen remizoval, přesto navýšil náskok v čele Bundesligy

Bayern vstoupil do jarní části Bundesligy remízou 1:1 v Lipsku. Oba soupeři si prodloužili sérii bez porážky shodně na 14 utkání. Mnichované i přes nerozhodný výsledek navýšili náskok na čele tabulky už na pět bodů. Nejbližší pronásledovatel Freiburg totiž utrpěl debakl 0:6 ve Wolfsburgu a klesl až na čtvrté místo. Reprezentační brankář Jiří Pavlenka inkasoval sedm gólů při debaklu Brém 1:7 v Kolíně nad Rýnem.

Utkání Lipsko – Bayern
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

Bayern poslal do vedení ve 37. minutě Eric Choupo-Moting, který navázal na střeleckou formu i po pauze kvůli mistrovství světa. Kamerunský útočník v německé lize skóroval posedmé v sedmi posledních kolech.

Lipsko srovnalo v 52. minutě zásluhou Marcela Halstenberga, který připravil o čisté konto debutanta v bráně Bayernu Yanna Sommera.

Švýcarský gólman přišel do Mnichova ve čtvrtek jako náhrada za dlouhodobě zraněnou jedničku Manuela Neuera.

Je nám líto, video expirovalo.
Freiburg vstoupil do bundesligového jara debaklem 0:6 ve Wolfsburgu

Wolfsburg nakročil k jasné výhře už v prvním poločase, kdy se prosadili dvakrát Wind a jednou Wimmer.

Po změně stran Freiburg inkasoval další tři branky, přesně mířili Gerhard, Baku a střídající Waldschmidt z penalty. "Vlci" protáhli vítěznou šňůru na pět kol.

Pavlenka byl v úvodním poločase po hrubých chybách spoluhráčů překonán hned pětkrát. Ve 21. minutě vyběhl daleko z branky, ale nahrál jen Tiggesovi, jenž ho překonal ze středového kruhu a skóroval podruhé v zápase.

Dvěma zásahy se blýsknul i Schiri, za Kolín nad Rýnem se prosadili také Maina a Huseinbasic. Potupu Werderu dokonal v 76. minutě kapitán Friedl vlastní brankou. Jediný gól hostů vstřelil Füllkrug krátce před pauzou.

Brémy v Bundeslize utrpěly nejhorší porážku po 36 letech, Kolín nad Rýnem naopak dosáhl nejvyšší výhry po 40 letech.

Hoffenheim ve 43. minutě těsně po příchodu Kadeřábka z lavičky poslal do vedení Bebou. Domácí Union ale v závěrečné dvacetiminutovce skóre otočil.

Dvakrát se trefil Doekhi a pojistku přidal v nastavení střídající Leweling. Hosté nebodovali počtvrté za sebou.

Schalke ve Frankfurtu inkasovalo po gólech Lindströma, Borrého a Buty. Mužstvo z Gelsenkirchenu stanovilo nový negativní rekord soutěže, na hřištích soupeřů nezvítězilo ve 36. utkání po sobě.

Německá fotbalová liga – 16. kolo:

Lipsko - Bayern 1:1 (52. Halstenberg - 37. Choupo-Moting), Bochum - Hertha Berlín 3:1 (22. a 56. Hofmann, 44. Schlotterbeck - 87. Serdar), Frankfurt - Schalke 3:0 (22. Lindström, 84. Borré, 90. Buta), Stuttgart - Mohuč 1:1 (36. Guirassy - 40. Ingvartsen z pen.), Union Berlín - Hoffenheim 3:1 (73. a 89. Doekhi, 90.+6 Leweling - 43. Bebou), Wolfsburg - Freiburg 6:0 (28. a 37. Wind, 2. Wimmer, 56. Gerhard, 80. Baku, 90.+4 Waldschmidt z pen.), Kolín nad Rýnem - Brémy 7:1 (15. a 21. Tigges, 30. a 54. Schirí, 9. Maina, 36. Huseinbasic, 76. vlastní Friedl - 38. Füllkrug).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články