Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Bayern umlčel kritiky čtrnácti góly ve dvou zápasech

Mnichov - Fotbalisté Bayernu byli v posledních týdnech pod palbou kritiky. Ve třech ze čtyř utkáních nedali ani gól a čelo německé ligy se jim vzdálilo už na pět bodů. Na kritiku však našli tu nejlepší odpověď, když nejprve v lize smetli Hoffenheim 7:1 a sedm branek nastříleli také v úterý v Lize mistrů do sítě Basileje a postoupili do čtvrtfinále. 

Střelec čtyř gólů Mario Gómez
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Klaunzer

Autor dvou branek Arjen Robben věří, že Bayern tím vyslal soupeřům jasný signál, že se mají bavorského celku bát stejně jako španělských gigantů. "Pořád se mluví jen o tom, že při losu čtvrtfinále nikdo nechce Barcelonu nebo Real. Tak si teď snad někdo všiml i nás a uvidíme, co bude," prohlásil Robben. "Takový výsledek je až neuvěřitelný. Dát ve dvou zápasech 14 gólů, co víc si přát," dodala nizozemská hvězda.

Podle trenéra Juppa Heynckese těžil Bayern z dobré nálady, která byla v týmu po vysoké výhře nad Hoffenheimem. "Celý týden jsem na mužstvu sledoval, jak ho to vítězství nakoplo a že chce podobné výkony opakovat. Dnes jsme od první do poslední minuty předváděli naprosto špičkový fotbal. Byl to pro nás perfektní zápas," zářil Heynckes.

Také prezidenta klubu Uliho Hoenesse těšilo, jak tým odpověděl na nedávnou kritiku. "Teď jsme dvakrát ukázali pravou sílu tohoto týmu. Byla zábava sledovat takový výkon. Ale zase si musíme položit otázku, proč jsme takto aktivně nehráli v předchozích zápasech," řekl Hoeness.

Arjen Robben
zdroj: ČT24 autor: Kerstin Jönsson

Hlavní hvězdou večera byl autor čtyř branek Mario Gómez. Německý reprezentant se španělskými kořeny navázal na hattrick z duelu s Hoffenheimem. "Ano, dal jsem znovu hattrick, ale to je prostě moje práce. Navíc mi na góly skvěle nahrával Franck Ribéry. Když se v dalších třech zápasech znovu netrefím, budu muset opět čelit kritice," prohlásil Gómez.

I podle něj se do duelu promítl výsledek zápasu s Hoffenheimem. "Ten víkendový zápas byl pro nás důležitý. Dodalo nám to chuť a sebedůvěru. K tomu se přidala atmosféra na stadionu," komentoval jasné vítězství. "Fotbal není vždy tak snadný, jak to vypadalo dnes," dodal.

"Pořád před sebou máme hodně práce, ještě jsme ničeho nedosáhli. Naším cílem je finále a k němu musíme vyřadit ještě dva soupeře," uvedl Gómez. "Pozitivní nálada je ale zpátky a doufejme, že se vše otočí v náš prospěch."

Fotbalisté Bayernu slaví vysoké vítězství nad Basilejí
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Klaunzer

Velké zklamání zavládlo v týmu Basileje, který přišel o sérii 17 zápasů bez prohry. "Nejsem zklamaný z porážky, ale z toho, jakým stylem jsme prohráli. Nikdo nechce prohrát takovým rozdílem, ale dnes jsme si to za náš výkon zasloužili. Naopak Bayern dohrával v euforii. Je to pro mě hořká pilulka," přiznal kouč Heiko Vogel, který dříve v Bayernu pracoval jako kouč mládeže.

Vysoká porážka ho mrzela o to víc, že zastíní úspěšnou sezonu. "Nesmíme zapomenout, čeho jsme v této sezoně dosáhli. Byl bych moc nerad, kdyby si všichni pamatovali jen tento výsledek," dodal Vogel, jehož svěřenci včetně českého stopera Radoslava Kováče poprvé v historii postoupili ze základní skupiny, navíc na úkor favorizovaného Manchesteru United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články