Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern ukončil krizi a zarmoutil Pavlenku. Dortmund pokračuje v krasojízdě

Fotbalisté Bayernu Mnichov udolali venku Werder Brémy 2:1. Ukončili tak třízápasovou sérii bez výhry. Dortmund, současný suverén Bundesligy, porazil doma Freiburg 2:0. Na špatné časy dala zapomenout také berlínská Hertha, jež vyhrála v Hannoveru 2:0. Zato druhý Mönchengladbach potvrdil, že venku mu to nejde tak dobře jako na vlastním stadionu, a prohrál v Lipsku.

Radost fotbalistů Dortmundu
zdroj: DPA autor: Ina Fassbender

Bayern od začátku soupeře tlačil a už v 7. minutě musel Pavlenka skvěle zasáhnout proti Lewandowského dělovce zblízka. Český brankář předvedl další vynikající zákrok ve 20. minutě při šanci Gnabryho, ke smůle Werderu se ale míč odrazil znovu na nohu německého záložníka a ten se napodruhé nemýlil.

Po inkasované brance začali být nebezpeční i domácí a v 33. minutě se dočkali vyrovnání. Boateng přepustil centrovaný míč Neuerovi, brankář Bayernu se ale k němu nedostal včas a chybu v komunikaci využil ke skórování Osako.

Svěřenci Nika Kovače znovu získali vedení v 50. minutě, kdy Moisander tečoval míč do nohou Gnabryho a ten se štěstím podruhé překonal Pavlenku. V závěru Werder dohrával v deseti po vyloučení Moisandera a Bayern vítězství uhájil. Bavorský velkoklub porazil Brémy v 18. soutěžním utkání v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern překonal Pavlenku dvakrát a zvítězil

Dortmund se ujal vedení krátce před přestávkou z pokutového kopu nařízeného za faul Heintze na Sancha. Kapitán Borussie Reus dal tvrdou střelou doprostřed brány 13. bundesligový gól v tomto kalendářním roce, čímž vyrovnal svoji rekordní bilanci z roku 2013. Freiburg mohl vzápětí srovnat, Gondorf ale trefil z přímého kopu jen břevno.

Druhou branku přidal až v nastaveném čase střídající Alcácer, jenž si v osmém bundesligovém startu připsal desátý zásah. To se zatím povedlo pouze Gertu Dörfelovi v roce 1963. Lucien Favre se stal prvním trenérem Borussie, který zůstal v úvodních 13 ligových zápasech bez porážky. Jeho tým navýšil náskok v čele soutěže na sedm bodů před druhým Mönchengladbachem.

Ten nechal body v Lipsku a zatímco doma je stoprocentní, na soupeřových stadionech vyhrál jen dvě ze sedmi utkání. Lipsko se mohlo spolehnout na svou hvězdu Wernera. Německý reprezentant se prosadil už ve třetí minutě po rychlé akci středem hřiště. V nastavení první půle pak utekl Poulsen, před vybíhajícím brankářem ještě posunul míč na Wernera a ten střelou do prázdné branky přidal svůj druhý gól v utkání.

Obě branky zápasu mezi Hoffenheimem a Schalke padly z pokutových kopů. Nejprve po hodině hry proměnil penaltu nařízenou za rukou domácí kanonýr Kramarič a dal pátý gól v sezoně. V 73. minutě se ale nemýlil ani na druhé straně Bentaleb. 

Hertha poprvé od září a po šesti utkáních vyhrála ligový zápas. Vítěznou branku si připsal v 44. minutě obránce Torunarigha. Na konečných 2:0 upravil v druhém poločase ve svém jubilejním 300. bundesligovém zápase bosenský útočník Ibiševič.

V dalších zápasech Stuttgart doma vyhrál nad Augsburgem 1:0 a Mohuč si poradila s Düsseldorfem taktéž 1:0.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Düsseldorf - Mohuč 0:1 (67. Mateta), Brémy - Bayern 1:2 (33. Osako - 20. a 50. Gnabry), Dortmund - Freiburg 2:0 (40. Reus z pen., 90.+1 Alcácer), Hannover - Hertha 0:2 (44. Torunarigha, 73. Ibiševič), Stuttgart - Augsburg 1:0 (39. Donis), Hoffenheim - Schalke 1:1 (59. Kramarič z pen. - 73. Bentaleb z pen.), Lipsko - Mönchengladbach 2:0 (3. a 45.+1 Werner), Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 1:2 (87. Jovič - 31. Mehmedi, 68. Ginczek), Norimberk - Leverkusen 1:1 (56. Margreitter - 30. Hawertz).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články