Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bayern titul oslavil salvou na Mönchengladbach. Lewandowski jede na rekord

Ještě nekopli v rámci 32. kola do míče a už mohli slavit. Fotbalisté Bayernu Mnichov se stali podeváté v řadě mistry německé ligy. O 31. titulu v historii bavorského gigantu rozhodla prohra Lipska 2:3 na půdě Dortmundu. Uvolněný Bayern poté oslavil titul rozbombardováním Mönchengladbachu 6:0. Robert Lewandowski zapsal hattrick a k bundesligovému rekordu mu chybí jediný gól. V neděli Frankfurt jen remizoval s Mohučí 1:1 a uvolnil vstupenku pro Ligu mistrů. Čtvrté místo převzal Dortmund. Vladimír Darida se na 17 minut zúčastnil bezbrankového utkání Hertha Berlín – Biefeld. Z přímého sestupu nevyskočil Kolín, protože doma jasně nestačil na Freiburg 1:4.


Bayern oslavuje devátý titul v řadě a mimoděk i kanonýra Lewandowského s devítkou
zdroj: ČTK/ Imago sportfotodienst autor: Sascha Walther

Lipsko sice dokázalo vymazat dvoubrankovou ztrátu, ale o výhře Dortmundu rozhodl druhým gólem v utkání tři minuty před koncem Jadon Sancho. Hosté mají dvě kola před koncem na Bayern ztrátu deseti bodů.

Borussia, která proti Lipsku nastoupí znovu ve čtvrtek ve finále Německého poháru, se posunula na čtvrté místo, jež jako poslední zaručuje start v Lize mistrů. Před pátým Frankfurtem má dvoubodový náskok, ale Eintracht má zápas k dobru.

Třetí místo s náskokem dvou bodů na Dortmund drží Wolfsburg, který si poradil 3:0 s Unionem Berlín. Všechny góly domácích dal dvaadvacetiletý chorvatský křídelník Josip Brekalo.

Bayern získal titul už před výkopem. Uvolněně pak nasázel šest branek

Bayern naopak nedal soupeři šanci a první poločas vyhrál 4:0. Dva góly dal Lewandowski, který poté z penalty po přestávce završil hattrick.

O zbývající branky domácích, kteří od 75. minuty hráli v deseti po vyloučení Tanguye Nianzoua, se postarali Thomas Müller, Kingsley Coman a Leroy Sané.

Lewandowski se ve dvou zbývajících kolech pokusí překonat rekord v počtu branek v jedné sezoně, který se 40 zásahy v ročníku 1971/72 patří Gerdu Müllerovi.

Rekordmany se stali také David Alaba s Thomasem Müllerem, když jako první hráči v historii získali deset titulů.

S Bayernem se ziskem titulu loučí trenér Hansi Flick. Šestapadesátiletého kouče, pod jehož vedením klub v minulé sezoně získal treble, na lavičce po sezoně nahradí současný trenér Lipska Julian Nagelsmann.

V souboji Čechů získaly spíše Brémy

V souboji Brém a Leverkusenu odehráli celý zápas tři čeští fotbalisté. Po remíze 0:0 byli spokojenější brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie z Werderu.

Brémy bodovaly po sedmi ligových prohrách a v boji o záchranu získaly důležitý bod. Útočník Leverkusenu Patrik Schick se neprosadil popáté za sebou.

Werderu patří v tabulce 15. místo a od sedmnáctého Kolína nad Rýnem, který je na první příčce znamenající přímý sestup, ho dělí dva body. Šestnáctá pozice zaručující baráž patří Bielefeldu, se kterým mají Brémy stejně bodů a vedou na skóre.

Dobrý víkend pro Dortmund vylepšila remíza Frankfurtu

Frankfurt doma hájil čtvrté místo, ale Mohuč dokonce až do 86. minuty vedla po trefě Karima Onisiwa. V závěru však srovnal střídající Ajdin Hrustic. Frankfurt ztratil body potřetí z posledních čtyř utkání a pustil před sebe Dortmund, který si v sobotu poradil s Lipskem. Dvě kola před koncem ztrácí na Borussii jeden bod. Mohuč potvrdila roli favorita a neprohrála podeváté v řadě. 

Na sestupovém 17. místě zůstává Kolín nad Rýnem, který doma podlehl 1:4 devátému Freiburgu. Kolín ztrácí dva body na barážovou příčku, na které zůstal Bielefeld. Hertha má stejně bodů, ale lepší skóre a zápas k dobru.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:

Stuttgart - Augsburg 2:1 (11. Förster, 74. Kalajdžič - 59. Niederlechner), Brémy - Leverkusen 0:0, Dortmund - Lipsko 3:2 (52. a 88. Sancho, 8. Reus – 64. Klostermann, 78. Olmo), Hoffenheim - Schalke 4:2 (47. Kramarič, 52. Akpoguma, 60. Baumgartner, 64. Bebou – 12. Uth, 42. Mustafi), Wolfsburg - Union Berlín 3:0 (12., 63. a 90. Brekalo), Bayern - Mönchengladbach 6:0 (2., 34. a 66. z pen. Lewandowski, 23. Müller, 44. Coman, 86. Sané), Kolín nad Rýnem - Freiburg 1:4 (50. Andersson - 18. Petersen, 20. Demirovič, 90.+3 Grifo, 90.+6 Schmid), Eintracht Frankfurt - Mohuč 1:1 (86. Hrustic - 11. Onisiwo), Hertha Berlín - Bielefeld 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články