Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bayern si vynutil prodloužení. Postup Realu ale vystřelil hattrickem Ronaldo

Madrid – Už v úvodním měření sil na půdě Bayernu vystřelil Realu výhru a to samé zopakoval Cristiano Ronaldo v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů. Mnichované sice vítězstvím 2:1 v základní hrací době duel dotáhli do prodloužení, kde však i díky početní výhodě kraloval madridský velkoklub v čele s portugalskou superstar. Ta nasázela celkově hattrick a domácí do semifinále postoupili po výhře 4:2. Kaňkou však byl fakt, že klíčový gól na 2:2 padl z jasného ofsajdu.

Slavící fotbalisté Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Bayern se v Madridu od začátku snažil napravit domácí porážku 1:2, ale v první půli nepodal ideální výkon. Naopak Jerome Boateng musel vykopávat z branky střelu Sergia Ramose.

Do druhé části ale nastoupili hosté mnohem aktivněji. Lob Arjena Robbena vyhlavičkoval z branky Marcelo a krátce nato Casemiro ve vápně fauloval právě Robbena. K penaltě se postavil Lewandowski a zkušeně proměnil. Vstřelil už šestý gól do sítě Realu Madrid, což se žádnému jinému hráči v evropských pohárech nepovedlo. Dosavadním maximem bylo pět branek Alessandra Del Piera.

Klidnější koncovku pro Real mohl zajistit Ronaldo, který povedenou hlavičkou srovnal na 1:1. Jenže už za dvě minuty se obránci Realu nedohodli a Ramos si smolně vstřelil vlastní gól, čímž poslal duel do prodloužení. Real utrpěl první prohru v normální hrací době v této sezoně Ligy mistrů.

Ramos, hrající jubilejní 100. zápas v Lize mistrů, si napravil reputaci v závěru první části prodloužení, kdy centrem našel Ronalda a ten zařídil Realu postup. Hvězdný Portugalec však zřejmě stál v postavení mimo hru a gól neměl platit.

Vzápětí Ronaldo završil svůj šestý hattrick v soutěži po asistenci výborně hrajícího Marcela a připsal si 103. gól v evropských pohárech a jubilejní stý v Lize mistrů. Opět si tak vylepšil bilanci v čele historických statistik. Výhru Realu zpečetil po dalším brejku Marco Asensio.

Real Madrid - Bayern Mnichov 4:2 po prodl. (1:2, 0:0)

Branky: 76., 105. a 110. Ronaldo, 112. Asensio - 53. Lewandowski z pen., 78. vlastní Ramos. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.). ŽK: Casemiro - Vidal, Alonso, Hummels. ČK: 84. Vidal. Diváci: 78 346. První zápas: 2:1, postoupil Real.

Real: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos (114. Kovačič) - Isco (71. Vázquez), Benzema (64. Asensio), Ronaldo. Trenér: Zidane.

Bayern: Neuer - Lahm, Hummels, Boateng, Alaba - Xabi Alonso (75. Müller) - Robben, Vidal, Thiago, Ribéry (71. Costa) - Lewandowski (88. Kimmich). Trenér: Ancelotti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články