Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern si vybral posilu z Česka. Ženský tým posílila Voňková

Mnichov – Český fotbal bude mít opět po letech hráče v kádru Bayernu Mnichov. Ne však v mužském výběru, ale v tom ženském. Do týmu bavorského giganta přestoupila pětadvacetiletá útočnice Lucie Voňková, která v novém působišti podepsala smlouvu na dva roky.  

Lucie Voňková (vpravo) ještě v dresu německé Jeny
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Steffen Prößdorf

V Bayernu už zkušenost s českým ženským fotbalem mají. Dříve v dresu mnichovského gigantu působila obránkyně Dagmar Urbancová a také Pavlína Ščasná, která se do Bavorska vrátila hned dvakrát a zanechala zde výbornou stopu v podobě spousty nasázených branek. Tím stejným směrem se nyní pokusí jít i nejlepší česká hráčka roku 2016 Lucie Voňková.

"Lucie je hráčka, která přináší nejenom výšku, ale také dynamiku a rychlost. V příští sezoně chceme útočit hned ve třech soutěžích a potřebujeme posílit sestavu. Jsme rádi, že Lucie pomůže našim útočným řadám," řekla týmová manažerka Karin Dannerová.

Voňková, která hrála za Slavii i Spartu a je kapitánkou české reprezentace, už má s německou ligou spoustu zkušeností. V roce 2013 odešla do Duisburgu a o dvě sezony později přestoupila do Jeny, kde dávala góly až doposud. V poslední sezoně bundesligy jich nasázela hned šest. Stejné úkoly bude mít nyní i v Bayernu, v jehož dresu bude mít možnost zahrát si také Ligu mistryň.

"Je to velká věc. Jsem velmi pyšná, že můžu hrát za takový tým. Bylo výjimečné hrát proti Bayernu a nyní s ním můžu trénovat. Strašně se na to těším a mám velké cíle jak v lize, poháru, tak i Lize mistryň," prohlásila po přestupu česká útočnice, která ale nechce být v celku loňských vicemistryň jenom do počtu.

"Nechci pouze oblékat dres Bayernu, ale chci být v základní jedenáctce," dodala odhodlaně hráčka, která za národní tým odehrála už dvaatřicet zápasů.

V Bayernu ji ovšem čeká těžký boj o sestavu. Ambciózní celek, který za mistrovským Wolfsburgem zaostal jen o dva body, přes léto hodně posiloval a Voňková už je šestou novou tváří v kádru.

Zdroj
ČT sport, fcbayern.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články