Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bayern si pohrál s Hannoverem, náskok Dortmundu nicméně nestáhl

Žádné překvapení nedopustil v 15. bundesligovém kole Bayern Mnichov. Hráči bavorského velkoklubu totiž zvítězili 4:0 v Hannoveru, ale manko 9 bodů na vedoucí Dortmund zůstalo neměnné, protože Borussia porazila Brémy 2:1. Souboj dvou pohárových aspirantů Hoffenheimu a Mönchengladbachu skončil bez branek, Lipsko rozneslo Mohuč 4:1. Český reprezentant Vladimír Darida odehrál za Herthu Berlín 80 minut, ale porážce 1:2 ve Stuttgartu nezabránil.    

Robert Lewandowski z Bayernu (vlevo) se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Fabian Bimmer

Favorizovaný Bayern poslal do vedení už po 62 vteřinách povedeným volejem z hranice vápna Kimmich. Byl to nejrychlejší bundesligový gól mnichovského celku od dubna 2012. Z velkého tlaku v prvním poločase pak vytěžili úřadující šampioni ještě jeden zásah, když Alaba nekompromisně napálil pod břevno odražený míč po rohovém kopu.

Třetí ligovou výhru v řadě pojistili další dorážkou Gnabry a kanonýr Lewandowski, jenž se s deseti trefami dotáhl na čelo tabulky střelců. Svěřenci Nika Kovače se bodově dotáhli na druhý Mönchengladbach, Hannover se propadl na poslední místo.

Dortmund doma nezaváhal

Borussia šla do vedení v 19. minutě, kdy Guerreiro našel z přímého kopu přesně Alcácerovu hlavu a nejlepší střelec Bundesligy přidal 11. gól v sezoně. Španělský útočník se stal teprve třetím hráčem v historii soutěže po Horstu Hrubeschovi a Klausi Matischakovi, který vstřelil 11 branek v prvních deseti zápasech v německé lize.

Lídr tabulky navýšil náskok ve 27. minutě po Moisanderově chybné rozehrávce. Sancho oslovil zpětnou přihrávkou Reuse a kapitán Dortmundu trefil míč přesně k tyči. Werder ale dokázal snížit už o osm minut později, neboť se parádní střelou z dálky prosadil Kruse.

Těsně před poločasem zneškodnil Pavlenka Reusův nebezpečný přímý kop a po změně stran český brankář vychytal domácí hvězdu ještě jednou při pokusu o obstřel. Vesftálský klub soupeře do žádné vážnější příležitosti nepustil a připsal si šestou ligovou výhru v řadě.

Lipsko je doma stále neporaženo, tentokrát rozstřílelo Mohuč

Lipsko si částečně udobřilo fanoušky po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy. V německé soutěži porazilo Mohuč jednoznačně 4:1 a bodovalo i v osmém domácím zápase. Vítězství čtvrtého týmu tabulky zařídili kanonýři Timo Werner s Yussufem Poulsenem.

Timo Werner z Lipska se raduje z gólu proti Mohuči
zdroj: DPA autor: Jan Woitas

Lipsko stejně jako vedoucí Dortmund a druhý Mönchengladbach ještě před vlastními příznivci neprohrálo. Do vedení šlo záhy – už po 14 minutách otevřel skóre dánský reprezentant Poulsen, který za dalších pět minut přidal i druhou branku. Mohuč dokázala jen snížit, když se do listiny střelců zapsal krátce před poločasem Onisiwo.

Ve druhém poločase dvakrát udeřil druhý útočník favorita Werner, jenž se dvakrát trefil i v předchozím domácím bundesligovém střetnutí proti Mönchengladbachu. Werner s Poulsenem tvoří druhé nejnebezpečnější duo v soutěži za dortmundskou dvojící Alcácer - Reus. Ta dohromady nastřílela 21 gólů, o tři více než forvardi z Lipska.

Gómez uzemnil Herthu

Darida se uvedl po půlhodině přesným centrem na Ibiševiče, ale bosenský útočník ve stoprocentní šanci míč nezasáhl čistě. Hertha se přesto dočkala úvodního gólu ještě před změnou stran, když na konci pohledné kombinace rozvlnil síť Mittelstädt.

V 65. minutě ovšem za domácí vyrovnal po 682 minutách střeleckého půstu Gómez a stejný hráč o chvíli později přidal hlavou i druhou branku. Zkušený kanonýr zajistil svému celku druhou domácí výhru za sebou, Hertha prohrála po třech zápasech.

Hoffenheim měl v bezgólovém šlágru více šancí – už ve čtvrté minutě Kadeřábek nebezpečně zakončoval po centru do vápna a Sommer musel zasáhnout. Největší příležitost nevyužil v 69. minutě útočník Joelinton, který chytrým lobem trefil tyč.

Mönchengladbach dohrával po zranění Raffaela závěrečné minuty o deseti a domácí z velkého tlaku vytěžili ještě jednu stoprocentní šanci. Bičakčič nicméně zcela sám hlavičkou z malého vápna Sommera nepřekonal.

Daniel Ginczek z Wolfsburgu střílí gól do sítě Norimberku
zdroj: imago sportfotodienst autor: Peter Schatz

Po matném začátku nového ročníku se fotbalisté Wolfsburgu rozjeli. Velmi dobrou formu potvrdili i v 15. kole, ve kterém zvítězili 2:0 na stadionu Norimberku, a bodovali ve čtvrtém utkání za sebou.

V první půli si přitom domácí vypracovali několik šancí, ale v koncovce selhali. Záložník Ondřej Petrák se v rozmezí dvou minut ocitl dvakrát v nadějné pozici - nejprve jeho hlavičku odvrátil jeden z bránících hráčů a vzápětí zamířil střelou z velkého vápna nad branku.

Hostující Wolfsburg naopak své příležitosti proměnil chladnokrevně. Před téměř 30 tisícovkami diváků jej poslal do vedení v 58. minutě bývalý kanonýr Norimberku Daniel Ginczek a ve třetí minutě nastavení zpečetil vítězství Josip Brekalo.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:

Norimberk - Wolfsburg 0:2 (58. Ginczek, 90.+3 Brekalo), Augsburg - Schalke 1:1 (13. Gregoritsch - 52. Caligiuri), Düsseldorf - Freiburg 2:0 (55. a 79. Ayhan), Hannover - Bayern Mnichov 0:4 (2. Kimmich, 29. Alaba, 53. Gnabry, 62. Lewandowski), Hoffenheim - Mönchengladbach 0:0, Stuttgart - Hertha Berlín 2:1 (64. a 76. Gómez - 38. Mittelstädt), Dortmund - Brémy 2:1 (20. Alcácer, 27. Reus - 35. Kruse), Lipsko - Mohuč 4:1 (14. a 19. Poulsen, 74. a 88. Werner - 38. Onisiwo), Lipsko - Mohuč 4:1 (14. a 19. Poulsen, 74. a 88. Werner - 38. Onisiwo), Eintracht Frankfurt - Leverkusen 2:1 (28. Da Costa, 57. Kostič - 65. Bellarabi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články