Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bayern si na korunovaci ještě počká, Kadlec přispěl k výhře Frankfurtu

Berlín - Hráči Bayernu Mnichov porazili Mohuč 2:0, avšak na bundesligový titul si ještě musí počkat. Jak Dortmund, tak Schalke totiž ve svých zápasech brali po třech bodech za výhry - Borussia uspěla 3:0 s Hannoverem, Schalke zase vyhrálo 3:1 doma s Braunschweigem. Tři body si připsal i Frankfurt, jenž porazil Norimberk 5:2. Jednou brankou k tomu přispěl Václav Kadlec.

Hráči Bayernu hráli s Mohučí
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bavorský velkoklub je blízko obhajoby mistrovského primátu, osm kol před koncem má v čele tabulky náskok 23 bodů. V sezoně válcuje jednoho soupeře za druhým, ovšem Mohuč v obraně s českým zadákem Zdeňkem Pospěchem mu byla hodně nepříjemným protivníkem. A to přesto, že se do sestavy Bayernu vrátili třeba kapitán Lahm či Francouz Ribéry.

Kamerunský záložník Choupo-Moting dokonce na začátku druhé půle trefil tyč, gólman hostů Neuer se za jeho táhlou ranou jen bezmocně ohlédl. Bayern přidal, ovšem Mohuč na to zareagovala sestavením pětičlenného obranného šiku a schylovalo se k překvapení. Cestu k 18. bundesligové výhře v řadě otevřel hvězdnému týmu Pepa Guardioly až v 82. minutě Schweinsteiger netradičně hlavou. Výhru zpečetil střídající Götze poté, co Ribéry udělal kličku gólmanovi.

Bayern tak skóroval v 63. ligovém zápase v řadě a už jen jeden duel mu chybí k vyrovnání rekordu předních evropských soutěží, který drží Barcelona. V úterý na hřišti Herthy Berlín může navíc sedm kol před koncem získat titul nejrychleji v historii Bundesligy. Tentokrát už mu k tomu stačí jakákoli výhra bez ohledu na výsledky konkurentů.

Kadlec završil výhru Frankfurtu v Norimberku 

Skóre otevřel ve 21. minutě frankfurtský záložník Tranquillo Barnetta, jenž si naběhl na pas Stefana Aignera. O chvíli později musel z trávníku Petrák, kterého loktem do obličeje udeřil útočník Frankfurtu Joselu. Český obránce utrpěl otřes mozku a zřejmě také zlomeninu nosu.

Na začátku druhého poločasu vstřelili hosté dva rychlé góly, o které se postarali Joselu a Alexander Madlung. Hráči Norimberku se ale nevzdali a snížili na 2:3. V 80. minutě však obdržel červenou kartu Pinola a poté už se domácí k dalšímu tlaku nedostali.

Kadlec přišel do hry až v 75. minutě místo Aignera, ale stihl o sobě dát pořádně vědět. V 88. minutě vypálil, gólman Norimberku vyrazil jeho střelu jen k Joseluovi, který se v utkání trefil podruhé. V nastavení dal gól i český útočník. Prošel mezi dvěma obránci do vápna a poslal míč přes natahujícího se brankáře do sítě. Kadlec skóroval v bundeslize poprvé od 19. října a dal svou pátou branku v sezoně.

Norimberk v lize prohrál počtvrté v řadě a po 26. kole je na sestupovém 17. místě.

Radost hráčů Freiburgu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Freiburg si poradil s Brémami

Za jubilejním 100. domácím bundesligovým vítězstvím nasměroval Freiburg kapitán Schuster, jenž se po čtvrthodině hry opřel do míče zdálky po Daridově přizvednutí. Po přestávce zvýšili Klaus (53.) a Mehmedi (59.).

Bývalý freiburský kouč Robin Dutt, nyní ve službách Werderu, na to o pět minut později reagoval dvojím střídáním. Na hřiště poslal českého obránce Theodora Gebre Selassieho a útočníka Petersena, jenž v 70. minutě snížil. Na výhře domácích se ale už nic nezměnilo.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:

Freiburg - Brémy 3:1 (15. Schuster, 53. Klaus, 59. Mehmedi - 70. Petersen), Hannover - Dortmund 0:3 (43. Hummels, 52. Lewandowski, 90+1. Reus), Mohuč - Bayern Mnichov 0:2 (82. Schweinsteiger, 86. Götze), Schalke - Braunschweig 3:1 (17. Goretzka, 65. Huntelaar, 90+4. Szalai - 81. Kessel), Stuttgart - Hamburk 1:0 (69. Maxim), Wolfsburg - Augsburg 1:1 (81. Olič - 43. Werner).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články