Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern se v souboji gigantů postaví Realu, Atlético čeká Leicester

Mnichov/Madrid – Dohromady opanovali nejprestižnější soutěž starého kontinentu (PMEZ či LM) šestnáctkrát. Letos však změří síly už ve čtvrtfinále. Bayern Mnichov rozehraje partii s Realem Madrid v Allianz aréně a věčnému rivalovi se pokusí oplatit semifinálové vyřazení ze sezony 2013/14. Druhý středeční duel nabídne střetnutí favorizovaného Atlética Madrid s Leicesterem City. Textový on-line přenos utkání Bayern Mnichov – Real Madrid sledujte od 20:45 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Slavící hráči Bayernu
zdroj: Reuters autor: Michaela Rehle

Z hlediska historických úspěchů se jedná o nejatraktivnější čtvrtfinále. Fotbalisté bavorského velkoklubu zvedli "ušatý" pohár nad hlavu pětkrát, jejich soupeř jedenáctkrát.

Obě mužstva navíc aktuálně vládnou domácí scéně a před vzájemným kláním se pyšní vynikající formou. Bayern deklasoval v generálce Dortmund 4:1, čímž jednoznačně potvrdil svou dominanci. Bundesligovou tabulku vede o deset bodů před Lipskem. Real sice derby s Atléticem do vítězného konce nedotáhl, ale vzhledem k nečekané porážce Barcelony navýšil náskok, který je tříbodový. Navíc má utkání k dobru.

Lize mistrů se věnuje i nový díl Fotbal fokus podcastu (od 31:40)

Faktor X jménem Ancelotti

Pikantní bitvy má před sebou kouč německých šampionů Carlo Ancelotti. Sedmapadesátiletý Ital totiž před příchodem do Mnichova trénoval "Bílý balet" a v roce 2014 jej dovedl k desátému triumfu v Lize mistrů. Cestu do finále proti Atléticu si shodou okolností proklestil právě přes Bayern (1:0 a 4:0). Zkušený stratég, jenž milionářskou soutěž opanoval už třikrát, vyhlíží nezapomenutelné představení.

"Jsme připraveni a těšíme se na velký zápas," prohlásil. S nadhledem vnímá i skutečnost, že hostující celek bude z lavičky dirigovat jeho bývalý asistent Zinédine Zidane. "Vždycky jsem říkal, že má všechno pro to, aby byl dobrým trenérem. Má charisma a hráči ho opravdu respektují, což je důležité," ocenil Ancelotti slavného Francouze.

Jak Bayern, tak Real si v osmifinále počínali suverénně. Španělé dvakrát pokořili Neapol 3:1, Bavořané zostudili Arsenal dvěma výprasky 5:1 a také ve středu budou spoléhat na kouzlo domácího stadionu. Před vlastními příznivci totiž vyhráli rekordních šestnáct utkání LM za sebou. "Los Blancos" zase dokázali skórovat v posledních 52 soutěžních duelech.

Střetnutí s emotivním nádechem čeká rovněž Toniho Kroose, odchovance německého týmu. Během působení v červeném dresu (2008-2014) odehrál 130 zápasů. "Na Bayern rád vzpomínám, dal mi v kariéře hodně. Očekávám dvě fantastické bitvy. Snadno by to mohlo být finále," konstatoval sedmadvacetiletý středopolař madridského celku.

Domácí nastoupí téměř kompletní. O čtvrtfinálový šlágr přijde pouze zraněný stoper Mats Hummels, naopak útočné duo Robert Lewandowski-Thomas Müller a také brankářská jednička Manuel Neuer by už měli být připraveni. Realu budou kvůli zdravotním problémům chybět obránci Pepe a Raphaël Varane.

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: Bayern 50 % - Real 50 %

Atlético Madrid - Leicester City

Souboj Atlética proti Leicesteru je víceméně ve stínu očekávaného fotbalového svátku v Allianz aréně. Přesto nepochybně nabídne atraktivní podívanou hodnou milionářské soutěže. Za jednoznačného favorita lze směle označit loňského finalistu. Svěřenci kouče Diega Siemoneho uhráli o víkendu nerozhodný výsledek 1:1 na stadionu Santiaga Bernabeua a touží nakročit do třetího semifinále za poslední čtyři sezony.    

"Lišky" sice o víkendu prohrály v Evertonu 2:4, ale od příchodu trenéra Craiga Shakespeara podávají výkony blížící se těm z mistrovské sezony. Před utkáním v Goodison Parku tahaly sérii šesti vítězství za sebou. Mezi evropskou elitou navíc zažívají vydařenou premiéru a po vyřazení Sevilly hodlají potrápit dalšího zástupce La Ligy. "Na středeční večer se všichni těšíme, bude to obrovská událost," uvedl záložník Marc Albrighton.   

Sílu šampionů Premier League si uvědomuje i brazilský obránce domácích Filipe Luis, jenž předloni hájil barvy Chelsea a proti "Foxes" si několikrát zahrál. "Leicester hraje podobně jako my. Dobře brání a spoléhá na protiútoky. Víme, že to bude hodně složité. Také hrajeme lépe proti soupeřům, kteří drží míč a snaží se mít hru pod kontrolou. Bude to vyrovnané," prohlásil jednatřicetiletý levý bek.

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: Atlético 70 % - Leicester 30 %

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články