Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern se probil do finále poháru a pokračuje v nahánění trofejí

Mnichov - Domácí double je zase o krok blíže. Hráči mnichovského Bayernu se zbavili protivníků Kaiserslauternu hladce 5:1 a postoupili do finále německého poháru. V něm je čeká Borussia Dortmund, se kterou v posledním ligovém kole prohrál 0:3.

Mario Mandžukič
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

I když mnichovskému klubu kvůli potížím s lýtkem chyběl brankář Manuel Neuer, Bayern pohodlně splnil roli favorita a udobřil si fanoušky po posledních nevýrazných výkonech. Nad čtvrtým celkem druhé ligy vedl v poločase 2:0 díky hlavičce Schweinsteigera po rohu a Kroosově ideální trefě z 20 metrů. Oběma gólovou pozici připravil Robben.

Nizozemský fotbalista zařídil také třetí trefu: po Robbenově pádu ve vápně sudí nařídil penaltu, kterou Müller proměnil. Hosté se dočkali snížení po hodině hry, pak následovala střídání Bayernu, čtvrtá trefa Chorvata Mandžukiče a pátá Götzeho. Postup si vychutnalo ve vyprodané Allianz Areně 71 tisíc diváků.

Bayern v uplynulé sezoně získal treble. Nyní má jistý ligový titul, pohárové finále a semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Německý fotbalový pohár - semifinále:

Bayern Mnichov - Kaiserslautern 5:1 (2:0)

Branky: 23. Schweinsteiger, 32. Kroos, 50. Müller z pen., 78. Mandžukič, 90.+1 Götze - 60. Zoller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články