Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bayern rozdrtil Hannover 5:0, Dortmund poskočil na druhé místo

Mnichov – Parní válec z Mnichova se valí dál. Fotbalisté Bayernu opět ukázali, kdo je v současnosti nejlepším týmem německé bundesligy, když v rámci třináctého kola doma rozstříleli Hannover 5:0. V tabulce mají již devítibodový náskok na Dortmund, který porazil Mohuč 2:1. Nedařilo se naopak Schalke, které doma uhrálo pouze remízu s Frankfurtem a propadlo se na třetí místo.

Bayern nakročil k jedenácté bundesligové výhře v sezoně už v prvním poločase díky brankám tří záložníků. Skóre v Allianz Areně otevřel už ve třetí minutě Španěl Martínez svým premiérovým zásahem po letním příchodu z Bilbaa. Za dvacet minut přidal druhý gól Kroos a ve 37. minutě uzavřel skóre první půle Francouz Ribéry.

Po přestávce přidal čtvrtý zásah brazilský bek Dante, jenž si rovněž připsal první gól po přestupu z Mönchengladbachu. Debakl Hannoveru pak dokonal několik sekund po svém příchodu na hřiště útočník Gómez. Druhý nejlepší střelec minulé sezony nastoupil v lize po tříměsíční pauze zaviněné operací kotníku.

Mistrovskému Dortmundu, který si v týdnu stejně jako Bayern a Schalke zajistil postup ze skupiny Ligy mistrů, se v Mohuči nepovedl úvod utkání. Domácí se Zdeňkem Pospěchem na kraji obrany poslal do vedení už ve čtvrté minutě Caligiuri.

Borussia ale ještě do pauzy otočila díky Reusovi a Lewandowskému. Polský kanonýr potvrdil špičkovou střeleckou formu, když v posledních čtyřech soutěžních zápasech zaznamenal sedm branek.

Schalke doma proti Frankfurtu začalo dobře, když se už v 11. minutě prosadil Huntelaar. Za další dvě minuty ale vyrovnal Aigner a do konce zápasu už se skóre nezměnilo.

Stejným výsledkem skončil i souboj Wolfsburgu s Brémami. Celý zápas v záloze domácích "vlků" odehrál Jan Polák, v obraně Werderu nechyběl český reprezentant Theodor Gebre Selassie. Na gól Arnautovice ze 35. minuty odpověděl po změně stran domácí Dost, jenž se trefil krátce po vyloučení hostujícího Schmitze.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Bayern Mnichov - Hannover 5:0 (3. Martínez, 24. Kroos, 37. Ribéry, 63. Dante, 67. Gómez), Fürth - Norimberk 0:0, Mohuč - Dortmund 1:2 (4. Caligiuri - 11. Reus, 43. Lewandowski), Schalke - Eintracht Frankfurt 1:1 (11. Huntelaar - 13. Aigner), Wolfsburg - Brémy 1:1 (64. Dost - 35. Arnautovic).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články