Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bayern rozdrtil Brémy, Dortmundu se titul čím dál více vzdaluje

Berlín – Bayern Mnichov i nadále potvrzuje, kdo je v německé lize nejlepší. Bavorský celek doma rozstřílel Brémy 6:1 i díky vlastní brance českého obránce Theodora Gebre Selassieho a v čele tabulky má již náskok 18 bodů. Suverén probíhající sezony v jarní části ligy poprvé inkasoval a o neprůstřelnost přišel po 577 minutách. Naopak držiteli titulu Dortmundu se obhajoba vzdaluje do nenávratna, tím spíš po pouhé remíze na hřišti Mönchengladbachu.

Slavící hráči Mönchengladbachu
zdroj: Getty Images autor: Lars Baron

V duelu Borussií šli do vedení obhájci titulu z Dortmundu. Po půlhodině hry fauloval brankář Marc-André Ter Stegen a pokutový kop proměnil Mario Götze. Útočník Dortmundu se prosadil poosmé v sezoně a ukončil čtyřzápasový gólový půst.

Mönchengladbach dokázal vyrovnat po změně stran, když se v 67. minutě trefil ve svém druhém bundesligovém startu devatenáctiletý Amin Younes. Dortmund si mohl nakonec odvézt všechny tři body, ale ve druhé minutě nastavení netrefil prázdnou branku kapitán Sebastian Kehl. Dortmund minimálně do večerního duelu Leverkusenu s Fürthem zůstává druhý, Mönchengladbachu patří desátá příčka.

Bayern Mnichov
zdroj: EPA

Gebre Selassie se vrátil do základní sestavy Brém po třízápasové přestávce způsobené zlomeninou záprstní kosti, ale oslavu tisícího ligového zápasu v pozici trenéra a hráče kouči soupeře Juppu Heynckesovi nepokazil. Právě přes českého reprezentanta se v 25. minutě protlačil Arjen Robben k centru Philippa Lahma a otevřel skóre. Za čtyři minuty přidal druhý gól po přímém kopu Robbena Javi Martínez.

Již bez vyloučeného stopera Sebastiana Prödla inkasoval Werder další dva góly hned po přestávce: Gebre Selassie si nejprve srazil do vlastní sítě centr Gomeze na Francka Ribéryho. Český reprezentant prý na nastalou situaci těžko mohl reagovat jinak. "Mrzí mě to. Vlastní gól jsem si dal, ale nebylo to mojí vinou. Brankář mi míč tečoval na moji stojnou nohu, když jsem už počítal s tím, že on ho mít nebude," uvedl Gebre Selassie.

Další gól hned tři minuty nato přidal Gomez po obloučku Ribéryho. V 58. minutě sice prolomil obranu Bayernu Kevin De Bruyne, avšak další trefy již Werder nepřidal. Naopak po dvou chytrých lobech se v závěrečné pětiminutovce trefili Ribéry a Gomez a stanovili "tenisové" skóre 6:1. Brémy svého dnešního soupeře v lize neporazili již podeváté v řadě.

Debakl 1:5 schytal Hamburk, v jehož brance nahradil Jaroslava Drobného vyléčený brankář René Adler. Jedinou branku hostů, kteří kvůli kvůli debaklu promrhali možnost posunout se na páté místo, dal Rafael van der Vaart z penalty.

Mohuč s obráncem Zdeňkem Pospěchem už v páté minutě vedla nad Wolfsburgem díky Nikimu Zimlingovi. Soupeř ale na konečných 1:1 srovnal za deset minut po akci záložníka Jana Poláka, jehož centr poslal do branky hlavou Naldo.

Latka odchází zklamán ze hřiště
zdroj: Getty Images autor: Christof Koepsel

Düsseldorf se stoperem Martinem Latkou prohrál na hřišti Schalke 1:2. Obrana hostů dvakrát neuhlídala Joela Matipa, který vstřelil svůj dosud jediný gól v tomto ročníku v září rovněž Fortuně. Gelsenkirchenský klub přerušil sérii čtyř bodových ztrát a na jaře vyhrál teprve podruhé.

Při remíze 1:1 se Stuttgartem asistoval na hřišti posledních 23 minut norimberský Tomáš Pekhart. Bez českých záložníků Jana Morávka a Milana Petržely se obešel Augsburg a v přímém souboji o šestnáctou příčku, zajišťující alespoň baráž o udržení v lize, zdolal Hoffenheim 2:1.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Augsburg - Hoffenheim 2:1 (45. Či Tong-Won, 79. Mölders - 90.+1 De Camargo), Bayern Mnichov - Brémy 6:1 (52. a 89. Gomez, 25. Robben, 29. Martínez, 49. vlastní Gebre Selassie, 86. Ribéry - 58. De Bruyne), Hannover - Hamburk 5:1 (45. a 68. Ya Konan, 7. Diouf, 39. Huszti z pen., 85. Abdellaoue - 13. Van der Vaart z pen.), Mohuč - Wolfsburg 1:1 (5. Zimling - 15. Naldo), Stuttgart - Norimberk 1:1 (51. Traoré - 77. Feulner), Schalke - Düsseldorf 2:1 (29. a 81. Matip - 56. Bellinghausen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články