Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bayern rozdrtil Basilej 7:0, Marseille vyřadilo po dramatu Inter

Mnichov – Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v odvetě osmifinále Ligy mistrů Basilej 7:0 a po druhé nejvyšší výhře v historii soutěže postoupili mezi osm nejlepších týmů. Na demolici švýcarského mistra se čtyřmi góly podílel útočník Mario Gómez. Dál jde také Olympique Marseille, kterému po domácí výhře 1:0 zajistila postup přes Inter Milán i porážka 1:2.

Radost hračů Bayernu
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Basilej přijela do Mnichova s jasnou taktikou snažit se ubránit náskok z prvního duelu, ovšem defenzivu tentokrát vůbec nezvládla. Bayern si vytvořil místy až drtivý tlak a už v 11. minutě vynuloval manko ze Švýcarska. Zblokovaná Müllerova střela se odrazila za obranu přesně k Arjenu Robbenovi, který v koncovce nezaváhal.

Arjen Robben
zdroj: ČT24 autor: Kerstin Jönsson

Hosté se vůbec nemohli dostat do hry a kromě zajímavé střely Alexandera Freie těsně nad se nedostali k žádné větší šanci. Jejich matný výkon Bayern potrestal v závěru první půle. Nejprve Robben našel přesným centrem na přední tyči Thomase Müllera, který mířil přesně. A chvíli nato zahráli domácí signál z přímého kopu, Badstuber vrátil míč před branku, kde zcela volný Gómez definitivně rozhodl o postupujícím.

Po změně stran navíc Gómez přidal další tři góly, na které mu nahrál Ribéry, a svou bilanci v této sezoně Ligy mistrů zlepšil už na deset gólů. Pojistil si druhé místo v tabulce střelců za Lionelem Messim, který se trefil dvanáctkrát. Kanonádu završil svým druhým zásahem v utkání Robben, který uklidil míč do prázdné branky po kličce gólmanovi.

Bayern tak napravil loňský osmifinálový nezdar a nadále živí naději, že si zahraje finále ve své Allianz Areně. Jen o gól zaostal za rekordní výhrou Ligy mistrů, o kterou se v sezoně 2007/08 postaral Liverpool v duelu základní skupiny s Besiktasem.

Bayern Mnichov - FC Basilej 1893 7:0 (3:0)

Branky: 44., 50., 61. a 67. Gómez, 11. a 80. Robben, 42. Müller. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.). Diváci: 66.000. První zápas 0:1, postoupil Bayern.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern Mnichov - FC Basilej 1893
Utkání Inter Milán - Marseille
zdroj: AP autor: Antonio Calanni

Slaví také Marseille, které se dostalo mezi nejlepších osm týmů v soutěži poprvé od roku 1993, kdy soutěž vyhrálo. Na postup zadělalo v prvním duelu, který v třetí minutě nastavení rozhodl hlavičkou André Ayew. Svůj náskok dnes precizně bránilo a Inter potvrzoval své trápení z italské ligy. To dokumentoval Wesley Sneijder, který ve vyložené šanci trefil z deseti metrů jen ležícího brankáře Steva Mandandu.

Inter se však přeci jen dočkal čtvrt hodiny před koncem, kdy se k míči po závaru ve vápně Marseille dostal Diego Milito a propálil Mandandu. Už se schylovalo k prodloužení, ale Marseille znovu zaúřadovalo v nastavení, v němž zařídil postupový gól Brandao. Interu už nepomohlo ani to, že byl vzápětí vyloučen gólman Mandanda a nařízenou penaltu proměnil Giampaolo Pazzini.

Inter Milán - Olympique Marseille 2:1 (0:0)

Branky: 75. Milito, 90.+5 Pazzini z pen. - 90.+2 Brandao. Rozhodčí: Proenca (Port.). ČK: 90.+3 Mandanda (Marseille). Diváci: 50 000. První zápas 0:1, postoupilo Marseille.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články