Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern prohrál a Dortmund se mu vzdálil. Morávek přihrával na gól Ausburgu

I když nedokázali vyhrát, fotbalisté Dormundu zvýšili po 20. kole své vedení v čele německé ligy. Borussii, která uhrála výsledek 1:1 na hřišti Frankfurtu, k tomu pomohla prohra Bayernu 1:3 v Leverkusen. Před Mnichovany se navíc dostal o skóre Mönchengladbach, který porazil oslabené Schalke 2:0. Dortmundští tak mají na oba náskok sedmi bodů. Ausburg díky hattricku Alfreda Finnbogasona zdolal Mohuč 3:0. Jan Morávek přihrával na poslední branku.

Kevin Volland z Leverkusena slaví gól v síti Bayernu
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Federico Gambarini

Český souboj mezi Ondřejem Petrákem z Norimberku a Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem z Brém skončil nerozhodně 1:1. Celé utkání odehrál také Pavel Kadeřábek za Hoffenheim při další remíze 1:1 s Düsseldorfem. Vladimír Darida nastoupil na závěrečných 19 minut, prohře Herthy Berlín doma s Wolfsburgem 0:1 ale nezabránil.

Šlágr kola mezi prvním a pátým týmem tabulky začal lépe favorizovaný Dortmund a ve 22. minutě se po skvělé Guerreirově práci prosadil kapitán Reus. Eintracht ale dokázal do poločasu srovnat. Jovič si naskočil na Da Costův centr a 14. gólem v sezoně se posunul do čela tabulky střelců.

Bayern v Leverkusenu vedl zásluhou záložníka Goretzky, který v 43. minutě dal čtvrtý gól za poslední tři zápasy. Domácím se ale po změně stran povedl obrat. Na Baileyho parádní trefu z přímého kopu navázal Volland a třetí gól přidal po brejku do otevřené obrany střídající Alario.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern prohrál v Leverkusenu a Dortmund se mu po remíze vzdálil

Bavorský velkoklub prohrál čtvrtý zápas v ligové sezoně, což je stejný počet jako za celý minulý ročník. Navíc přišel o sérii sedmi vítězných zápasů. Obránce David Alaba nastoupil za Bayern k 328. zápasu a překonal klubovou legendu Uliho Hoenesse.

Finnbogason řádil proti Mohuči

Augsburg vyhrál v domácí soutěži po dlouhých deseti zápasech. V duelu zazářil především útočník Finnbogason, který se naposledy třikrát trefil na konci září proti Freiburgu. Třicetiletý Islanďan si vylepšil ligovou bilanci už na deset branek, na které však v sezoně potřeboval pouze 13 zápasů.

Finnbogason proměnil v první půli dvě penalty a po poločase přidal třetí gól po rychlé výměně míče s Morávkem. Český záložník, jenž nastoupil v základní sestavě potřetí za sebou, si připsal první ligovou asistenci v ročníku. 

Souboj týmů ze spodních pater tabulky neměl vítěze. Stuttgart dlouho sahal po třech bodech, ale v nastaveném čase zchladil radost domácích fanoušků Niederlechner, který si naběhl na centrovaný míč a ve skluzu ho usměrnil do brány.

Stuttgart tak sice ukončil sérii čtyř porážek, ale stále se nachází v sestupovém pásmu. Freiburg bodoval po dvou prohraných duelech.

Je nám líto, video expirovalo.
Finnbogason sestřelil Mohuč hattrickem, Stuttgart remizoval s Freiburgem

Utkání v Gelsenkirchenu ovlivnilo vyloučení domácího brankáře Nübela, který po hodině hry podrazil ve vyložené šanci Thorgana Hazarda. Borussia přesilovku využila v 85. minutě, kdy se trefil Kramer. V nastaveném čase pojistil vítězství Mönchengladbachu Neuhaus.

Hráči Brém sahali po druhé venkovní výhře za sebou po gólu střídajícího Johannese Eggesteina, ale Norimberk vyrovnal v 87. minutě zásluhou Ishaka. Krátce předtím dostal záložník Petrák žlutou kartu. Jeho tým se ziskem bodu odpoutal z posledního místa, Brémy jsou desáté.

V zápase Hoffenheimu s Düsseldorfem došlo na souboj nejmladšího trenéra bundesligy Juliana Nagelsmanna (34 let) s nejstarším Friedhelmem Funkelem (65 let). Domácí poslal do vedení v 16. minutě z penalty nejlepší střelec týmu Kramarič, ale po změně stran vyrovnal hlavičkou Hennings.

Utkání Hannoveru s Lipskem první branku vstřelil v nastaveném čase první půle Marcel Halstenberg z pokutového kopu, další dva góly přidal po změně stran hlavou jeho maďarský spoluhráč z obranné čtveřice Willi Orban.

Poslední Hannover doma prohrál pátý bundesligový zápas za sebou a ani tentokrát nevstřelil branku. Naposledy si jeho fanoušci po gólu zajásali 9. listopadu. Nepomohla ani trenérská změna, proti Lipsku mužstvo poprvé vedl Thomas Doll.

Výsledky 20. kola německé fotbalové ligy

Hannover - Lipsko 0:3 (64. a 85. Orban, 45.+3 Halstenberg z pen.), Eintracht Frankfurt - Dortmund 1:1 (36. Jovič - 22. Reus), Hertha Berlín - Wolfsburg 0:1 (65. Weghorst), Hoffenheim - Düsseldorf 1:1 (16. Kramarič z pen. - 46. Hennings), Leverkusen - Bayern Mnichov 3:1 (53. Bailey, 63. Volland, 87. Alario - 41. Goretzka), Norimberk - Brémy 1:1 (86. Ishak - 64. J. Eggestein), Schalke - Mönchengladbach 0:2 (85. Kramer, 90.+1 Neuhaus), Augsburg - Mohuč 3:0 (8., 34. obě z pen. a 54. Finnbogason), Stuttgart - Freiburg 2:2 (75. Insúa, 83. Didavi - 4. Haberer, 90.+3 Niederlechner).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články