Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern přejel Feiburg, Lipsko se rozešlo s Dortmundem remízou

Souboj týmů, které aspirují na nejvyšší příčky, vítěze neměl. Lipsko doma uhrálo s Dortmundem remízu 1:1. Hosté z Borussie prodloužili sérii bez prohry na deset utkání, ale v tabulce klesli na třetí místo o bod za Schalke, které porazilo 1:0 Herthu Berlín hrající bez zraněného záložníka Vladimíra Daridy. O skóre čtvrtý je Frankfurt, který stejným výsledkem zvítězil nad Hannoverem. V čele je už o dvacet bodů Bayern. Ve Freiburgu triumfoval jasně 4:0.

Radost Bayernu Mnichov
zdroj: REUTERS autor: Ralph Orlowski

Bayern vykročil za jednoznačným vítězstvím v 25. minutě, kdy si Müllerovu přihrávku kuriózně srazil patou do branky obránce Schwolow. O tři minuty později zvýšil ranou z dálky Tolisso.

Bavorský velkoklub přidal ještě dva zásahy, trefili se Wagner a po signálu po rohovém kopu Müller. Německý reprezentant vstřelil 102. bundesligový gól za Bayern, čímž se dostal na čtvrté místo historických klubových tabulek.

Stuttgart si poradil s posledním Kolínem nad Rýnem 3:2, záložník Erik Thommy přihrál na všechny tři góly. Kolín nad Rýnem se ujal vedení zásluhou Pizzarovy křížné střely, hosté ale v závěru první půle skóre otočili. Thommy dvakrát přihrál do vápna Gómezovi a ten v obou případech šanci využil. Při druhém gólu mu velkou chybou pomohl brankář Horn.

Po pauze zvýšil na dvougólový rozdíl Beck, domácí už dokázali Jojičovou zásluhou pouze snížit. Stuttgart vyhrál počtvrté v řadě a je devátý, Kolín zůstal na poslední příčce.

V desáté minutě duelu Lipsko - Dortmund byl ve velké šanci domácí útočník Werner, dobře však zasáhl gólman Bürki. Na druhé straně dvakrát rozvlnili síť hráči Borussie, pokaždé však brance předcházel ofsajd. Do vedení se nakonec v 29. minutě dostali domácí, když Schürrle ztratil ve středu hřiště balon, Keita jej poslal za obranu Augustinovi a ten ve třetím ligovém utkání v řadě otevřel skóre.

Radost ale domácím vydržela jen devět minut. Poté Dahoud parádní přihrávkou našel Reuse a záložník Borussie se gólem zařadil k Robertu Lewandowskému a Mariu Gómezovi, kteří také skórovali do sítě všech 18 současných bundesligových klubů. Lipsko potřetí za sebou nedosáhlo na tři body a je šesté.

Schalke vedlo nad Herthou od 37. minuty, když z pravé strany po zemi odcentroval Caligiuri, Di Santo míč tečoval k Pjacovi a chorvatský útočník, který hostuje v Gelsenkirchenu z Juventusu Turín, přesně zakončil. Schalke vyhrálo třetí duel po sobě, berlínský celek stejný počet zápasů čeká na vítězství i na vstřelený gól.

Frankfurt také skóroval už před přestávkou. V 39. minutě nalezl De Guzmán přesným centrem od rohového praporku Da Costu, jenž hlavou nedal brankáři Tschaunerovi šanci a vstřelil premiérový bundesligový gól.

Eintracht měl nadále více ze hry, v 60. minutě mu ale zatrnulo, když rozhodčí nařídil pokutový kop po Da Costově zákroku na Albornoze. Po kontrole u videa ale nakonec Hannover penaltu k dispozici nedostal. Frankfurt vyhrál na svém stadionu čtvrté utkání za sebou, což se mu povedlo po 18 letech.

Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v sestavě zvítězil 2:0 v Augsburgu, jemuž chyběl záložník Jan Morávek. Skóre otevřel po půlhodině hry Kramarič. Po přestávce navíc Kramarič asistoval i u pojišťující trefy Gnabryho a Hoffenheim venku zvítězil poprvé od 5. listopadu.

Radost hráčů Schalke
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Thomas Thienel /Eibner-P

Leverkusen vedl ve Wolfsburgu od 31. minuty, kdy Alario proměnil penaltu po faulu na Havertze. Krátce po přestávce mohl Bayer zvýšit, Aránguiz však trefil břevno. Hosté se dočkali až v 78. minutě, když se povedeným lobem prezentoval Brandt.

Hned vzápětí však snížil na 1:2 Mehmedi, který do Wolfsburgu přišel v lednu právě z Leverkusenu. Víc ale "Vlci" nepřidali a na výhru čekají už pět zápasů. Záchranářský souboj mezi Hamburkem a Mohučí skončil bezbrankovou remízou.

Záchranářský souboj mezi Hamburkem a Mohučí skončil bezbrankovou remízou. Domácí v 62. minutě neproměnili penaltu a na tříbodový zisk čekají už 12 zápasů.

Mönchengladbach promarnil dvoubrankový náskok po domácí remíze 2:2 s Brémami. Brankář Jiří Pavlenka v dresu hostů inkasoval dvakrát v prvním poločase, Borussia ale nakonec ani třetí domácí zápas za sebou nevyhrála.

Jako první překonal pětadvacetiletého českého gólmana už v páté minutě střelou z úhlu Denis Zakaria, po půlhodině hry inkasoval Pavlenka druhou branku od vlastního spoluhráče Niklase Moisandera. Ve druhé půli ale nejprve snížil Thomas Delaney a v 78. minutě hostům zajistil důležitý bod v boji o záchranu střídající Aron Johannsson.

Utkání, které se hrálo za mírného sněžení, sledovalo navzdory počasí v Borussia-Parku 52 211 diváků.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:

Mönchengladbach - Brémy 2:2 (5. Zakaria, 33. vlastní Moisander - 59. Delaney, 78. Johannsson), Augsburg - Hoffenheim 0:2 (30. Kramarič, 50. Gnabry), Eintracht Frankfurt - Hannover 1:0 (39. Da Costa), Hamburk - Mohuč 0:0, Schalke - Hertha Berlín 1:0 (37. Pjaca), Wolfsburg - Leverkusen 1:2 (79. Mehmedi - 31. Alario z pen., 78. Brandt), Lipsko - Dortmund 1:1 (29. Augustin - 38. Reus). Kolín nad Rýnem - Stuttgart 2:3 (7. Pizzaro, 87. Jojič - 45. a 45.+2 Gómez, 57. Beck), Freiburg - Bayern Mnichov 0:4 (25. vlastní Schwolow, 28. Tolisso, 54. Wagner, 69. Müller).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články