Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bayern potřinácté vítězně a s parádou, Mohuč sahá na poháry

Mohuč - Drtivě postupovali hráči Bayernu proti soupeřům z Freiburgu, které přehráli hladce 4:0 a vyhráli již svůj třináctý zápas v řadě. Freiburgu nepomohla ani účast Pavla Krmaše a Vladimíra Daridy. V dalším ze zápasů Mohuč zdolala v 21. kole německé ligy Hannover 2:0 a přiblížila se pohárovému umístění. Na sedmém místě má stejně bodů jako Mönchengladbach a Wolfsburg, kterým patří pátá a šestá příčka, zaručující postup do Evropské ligy. Leverkusen podlehl 1:2 Schalke a jeho ztráta na Bayern se navýšila na 16 bodů.

Pavel Krmaš v souboji s Javim Martinezem
zdroj: AP Photo autor: Kerstin Joensson

Bayern v lize naposledy ztratil body na začátku října a s Freibrugem brzy rozhodl o tom, že potáhne svou sérii dále. Po dvaceti minutách se trefil hlavou stoper Dante, ještě do přestávky pak zvýšil dvěma zásahy Xherdan Shaqiri. Krátce před koncem přidal čtvrtý gól Claudio Pizarro.

Za Freiburg nechyběli Krmaš s Daridou, naopak kvůli zánětu šlachy nemohl nastoupit záložník Václav Pilař. Na druhé straně své první minuty od začátku listopadu odehrál klíčový středopolař soupeře Bastian Schweinsteiger. Ten se zotavil po operaci kotníku a nastoupil na poslední půlhodinu.

Dortmund si v lize zopakoval duel ze čtvrtfinále Německého poháru s Frankfurtem, v jehož sestavě tentokrát chyběl útočník Václav Kadlec, a znovu zvítězil. Na rozhodující gól z poháru navázal Pierre-Emerick Aubameyang a dnes dal dvě branky už během úvodních 21 minut.

Robert Lewandowski zvyšuje skóre
zdroj: ČTK/DPA autor: Jonas Güttler

Ve druhé půli přidal gól z penalty Robert Lewandowski a se čtrnácti zásahy zůstal nejlepším střelcem klubu. Debut jako ze snu zažila zimní posila Dortmundu z Partizanu Bělehrad Miloš Jojič, který přišel na hřiště a za 17 vteřin z prvního doteku s míčem zvýšil na 4:0.

Hamburk nestačil na Braunschweig v "zápasu roku"

Hamburk prohrál v duelu, který jeho kouč Bert van Marwijk označil za "zápas roku", na hřišti Braunschweigu 2:4. Nad Eintrachtem vedl od 23. minuty, kdy Pierre-Michel Lasogga prodloužil do sítě hlavou dlouhý aut. Ve druhé půli však otočil skóre dvěma góly Dominick Kumbela.

Ivo Iličevič sice vyrovnal na 2:2, v závěru ale dal další branku Kumbela a na 4:2 uzavřel skóre Jan Hochscheidt. Předposlední Hamburk si připsal sedmou bundesligovou porážku za sebou a na Braunschweig už má jen jednobodový náskok. Záložník Petr Jiráček i brankář Jaroslav Drobný strávili utkání na lavičce poraženého celku.

Zdeněk Pospěch (vlevo) v dresu Mohuče
zdroj: EPA

Mohuč udolala Hannover a posunula se vzhůru

Duel celků ze středu tabulky byl také soubojem českých pravých beků. Za Mohuč tradičně nastoupil Zdeněk Pospěch, v dresu Hannoveru nechyběl ani ve třetím zápase po příchodu na hostování z Plzně František Rajtoral. Po úvodní výhře nad Mönchengladbachem si ale jeho tým připsal druhou porážku za sebou.

Utkání rozhodl gól Yunuse Malliho, v nastavení pojistil výhru domácího mužstva Eric Maxim Choupo-Moting. Mohuč vyhrála třetí ze čtyř utkání po zimní přestávce, Hannover má naopak pod novým koučem Tayfunem Korkutem na jaře padesátiprocentní úspěšnost.

Brémy s Mönchengladbachem v dalším ze zápasů bez Theodora Gebre Selassieho téměř potopila chyba jiného obránce Assaniho Lukimyi, který v šesté minutě nahrál do úniku útočníkovi soupeře Raffaelovi. Dvě minuty před koncem však z přímého kopu vyrovnal na konečných 1:1 Ludovic Obraniak.

Schalke vedlo zásluhou trefy Leona Goretzkého, který ve 28. minutě obral o míč Larse Bendera a proměnil samostatný únik na brankáře. Ve druhé půli sice Leverkusen vyrovnal, když si míč po rohu srazil do vlastní sítě Felipe Santana, avšak ve prospěch čtvrtého týmu tabulky rozhodl zápas hlavou čtvrt hodiny před koncem Klaas-Jan Huntelaar.

Norimberk v derby vyhrál, Hloušek asistoval na vítězný gól

Norimberk ovládl bavorské derby a porazil Augsburg na jeho hřišti 1:0. Do utkání nastoupili v základní sestavě Norimberku čeští záložníci Ondřej Petrák a Adam Hloušek, jenž asistoval u jediné branky zápasu. Jako střídající hráči do utkání zasáhli také záložník Augsburgu Jan Morávek a norimberský útočník Tomáš Pekhart. Duel v hledišti sledoval český reprezentační trenér Pavel Vrba.

Augsburg, který se před zápasem s Norimberkem pyšnil sérií osmi neprohraných ligových utkání v řadě, působil v prvním poločase aktivněji, tlak však nedokázal využít a po půli odcházeli hráči do šaten za stavu 0:0. Na začátku druhého poločasu předváděl Norimberk útočnější fotbal a v 65. minutě se po přesném centru Adama Hlouška prosadil pojedenácté v sezoně švýcarský útočník Josip Drmič.

Tři minuty poté nahradil Kevina Vogta na hřišti Morávek, který výrazně podpořil snahu domácích o vyrovnání. Augsburg však vstřelit branku nedokázal a zůstal na devátém místě se ztrátou dvou bodů na pohárovou šestou příčku. Norimberk zaznamenal třetí vítězství v jarní části sezony a posunul se na 14. místo.

21. kolo Bundesligy: Bayern Mnichov - Freiburg 4:0 (34. a 42. Shaqiri, 19. Dante, 88. Pizarro), Braunschweig - Hamburk 4:2 (51., 61. a 85. Kumbela, 90.+3 Hochscheidt - 24. Lasogga, 77. Iličevič), Brémy - Mönchengladbach 1:1 (88. Obraniak - 6. Raffael), Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:0 (10. a 21. Aubameyang, 47. Lewandowski z pen., 68. Jojič), Hoffenheim - Stuttgart 4:1 (12. a 66. Schipplock, 49. Volland, 90.+2 Firmino z pen. - 78. Rüdiger), Mohuč - Hannover 2:0 (51. Malli, 90.+3 Choupo-Moting), Augsburg - Norimberk 0:1 (65. Drmič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články