Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern porazil Stuttgart a opět zvýšil svůj náskok v čele Bundesligy

Hamburk – Již jedenáctibodový náskok má v čele německé Bundesligy Bayern Mnichov. Bavorský celek zvládl utkání na hřišti Stuttgartu, kde vyhrál 2:0. Bavorský tým prodloužil v duelu se Stuttgartem vítěznou sérii, která trvá již osm zápasů, naposledy se domácí radovali z vítězství nad Bayernem v březnu 2010. Ve velkou přestřelku se změnil zápas mezi Hamburkem a Werderem Brémy, v němž vyhráli domácí 3:2. Werder, za který odehrál i necelou hodinu český obránce Theo Gebre Selassie, závěr zápasu dohrával v devíti hráčích.

Hráči Bayernu slaví
zdroj: Getty Images autor: Johannes Simon

Gólově se ale lídr tabulky dlouho nemohl prosadit. Podařilo se to až v 50. minutě nejlepšímu klubovému střelci Mandžukičovi, který zaznamenal dvanáctou branku v sezoně a na vedoucího muže ligových statistik Stefana Kiesslinga mu chybí jediná trefa. V 72. minutě se Mandžukič proměnil v nahrávače, když asistoval u druhé branky Müllerovi.

O chvíli později domácí Harnik uviděl druhou žlutou kartu a Stuttgart musel dohrávat o deseti. Skóre zápasu se již nezměnilo a Bayern tak díky zaváhání Leverkusenu v duelu s Freiburgem vede tabulku německé ligy už o jedenáct bodů, Stuttgart je jedenáctý.

Utkání Hamburk - Werder Brémy
zdroj: Getty Images autor: Martin Rose

Brémám se povedl vstup do utkání, když se již v deváté minutě prosadil Lukimya. Za domácí však již za necelou čtvrthodinu vyrovnával druhý nejlepší střelec Hamburku v probíhající sezoně, Korejec Son Hung-min.

Další branky přišly na řadu až ve druhém poločase. Hned v jeho první minutě poslal domácí do vedení Aogo a za dalších šest minut přihrával stejný hráč na třetí branku Hamburku Lotyši Rudnevsovi.

Vzápětí již přišla chvilka českého reprezentačního obránce Gebre Selassieho, který si připsal asistenci u gólu Sokratise a bylo to 2:3. Jenže hned za další dvě minuty musel český obránce ve službách Werderu opustit hřiště, když jej vystřídal Arnautovič.

V 80. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Fritz a stejný trest postihl o deset minut později právě střídajícího Arnautoviče. V devíti hráčích se již svěřenci trenéra Schaafa na vyrovnání nezmohli a Werder tak po třech předchozích výhrách nad tímto soupeřem tentokrát vyšel bodově naprázdno. Hamburku, který postrádal zraněného Petra Jiráčka, patří po neúplném 19. kole v tabulce devátá příčka, Brémy jsou dvanácté.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:

Hamburk - Brémy 3:2 (23. Son Hung-min, 46. Aogo, 52. Rudnevs - 9. Lukimya

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články