Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bayern porazil Hoffenheim a přiblížil se Dortmundu. Pavlenka s Gebre Selassiem uspěli

Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiem v sestavě vyhrály v 18. kole německé fotbalové ligy v Hannoveru 1:0. Jan Morávek odehrál po zimní pauze v soutěži 74 minut za Augsburg, který podlehl 1:2 Düsseldorfu. Mönchengladbach zvítězil 1:0 v Leverkusenu. Bayern Mnichov vstoupil do druhé části bundesligové sezony vítězstvím 3:1 na hřišti Hoffenheimu. Druhý tým tabulky si připsal šestou výhru za sebou a stáhl svou ztrátu na podzimního mistra Dortmund na tři body.

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z výhry nad Hoffenheimem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Oliver Zimmermann

Brémy měly proti předposlednímu týmu tabulky více ze hry a ve 33. minutě se ujaly vedení. Eggesteinův centr prodloužil patičkou Harnik a Rashica uklidil odražený míč do odkryté branky.

Pavlenka řešil ve druhé půli jednu nebezpečnou situaci, když po chybě obrany musel včas vystartovat proti Fossumovi. Werder si už první výhru po třech zápasech vzít nenechal.

V zápase Leverkusenu s Mönchengladbachem dal jedinou branku v 37. minutě křížnou střelou Pléa. Francouzský útočník vstřelil v této sezoně už osm gólů na hřištích soupeřů, nikdo v lize nemá lepší bilanci.

Bayer byl nejblíže vyrovnání v 68. minutě, Bellarabi ale napálil dělovkou pouze tyč. I přes velký tlak domácích Borussia vítězství uhájila a zůstává na třetím místě. Leverkusen doma nevyhrál po třech zápasech a je desátý.

Frankfurt třemi góly z prvního poločasu porazil Freiburg 3:1. V rozmezí devíti minut se trefili Haller, Rebič a Jovič. Jednadvacetiletý srbský reprezentant Jovič se 13. brankou osamostatnil v čele tabulky střelců.

Hosté po změně stran už jen snížili gólem Petersena. Eintracht vyhrál po dvou zápasech a upevnil si umístění na pohárových příčkách. Freiburg je dvanáctý.

Bavorskému celku pomohl dvěma trefami Goretzka

Bayern se sice dostal kvůli zácpě na dálnici na stadion v Sinisheimu teprve hodinu před úvodním hvizdem, ale v prvním poločase díky dvěma gólům Leona Goretzky udělal důležitý krok za třemi body. Německý reprezentant se nejprve trefil z dorážky ve 34. minutě a vedení svého týmu zvýšil v první nastavené minutě po dlouhé křížné přihrávce Davida Alaby.

Po necelé hodině hry snížili domácí, za které odehrál celý zápas Pavel Kadeřábek, díky střele Nica Schulze zpoza šestnáctky. Tři minuty před koncem však pečetil vítězství hostů po kombinační akci zblízka polský kanonýr Robert Lewandowski.

Bayern, jenž poprvé od roku 2011 nevstoupil do druhé části sezony jako lídr, uspěl na hřišti Hoffenheimu po dvou předchozích porážkách.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:

Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:3 (59. Schulz - 34. a 45.+1 Goretzka, 87. Lewandowski), Augsburg - Düsseldorf 1:2 (64. Schmid - 45. Ducksch, 89. Raman), Eintracht Frankfurt - Freiburg 3:1 (36. Haller, 40. Rebič, 45. Jovič - 69. Petersen), Hannover - Brémy 0:1 (32. Rashica), Leverkusen - Mönchengladbach 0:1 (37. Pléa), Stuttgart - Mohuč 2:3 (83. González, 85. Kempf - 22. vlastní Ascacibar, 28. Mateta, 72. Hack).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články