Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bayern porazil Herthu 4:0, Hubník znovu zavinil penaltu

Mnichov – Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v německé lize nováčka Herthu Berlín 4:0 a upevnili si vedení v tabulce. Brankář Manuel Neuer prodloužil svou sérii bez inkasovaného gólu na dvanáct soutěžních utkání a 1 108 minut. Nepovedený zápas odehrál v obraně hostů reprezentační stoper Roman Hubník, který podobně jako v úterní kvalifikaci s Litvou zavinil pokutový kop.

Trénink Bayernu před zápasem
zdroj: isifa/EPA autor: Andreas Gebert

Svěřenci trenéra Juppa Heynkese v Allianz Areně od začátku potvrzovali roli favorita a během úvodních třinácti minut nastříleli berlínskému týmu tři branky. Přesně mířili útočník Mario Gómez a záložníci Franck Ribéry s Bastianem Schweinsteigerem. V 69. minutě Hubník trefil v pokutovém území Ribéryho nohu a s následnou penaltou neměl Gómez problém. Šestadvacetiletý kanonýr si jubilejní desátou bundesligovou trefou v sezoně upevnil vedení v tabulce střelců.

Leverkusen s dalším reprezentačním obráncem Michalem Kadlecem remizoval na půdě Mönchengladbachu 2:2, přestože hrál od 68. minuty bez vyloučeného Gonzala Castra. Cenný nerozhodný výsledek zajistil Bayeru tři minuty před koncem talentovaný záložník André Schürrle.

Záložník Jan Polák nastoupil na druhý poločas a pomohl Wolfsburgu k výhře 2:1 nad Norimberkem, v jehož útoku se neprosadil Tomáš Pekhart. Utkání rozhodl dvěma góly chorvatský útočník Mario Mandžukić.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články