Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bayern porazil Curych 2:0 a postup do LM má nadosah

Mnichov - Fotbalisté Bayernu Mnichov v úvodním utkání čtvrtého předkola Ligy mistrů doma porazili FC Curych 2:0 a přiblížili se k účasti v základní skupině nejprestižnější evropské soutěže. Svěřenci trenéra Juppa Heynckese před svými diváky napravili zaváhání z úvodního bundesligového duelu, v němž ve své Allianz Aréně překvapivě podlehli 0:1 Mönchengladbachu. Právě moderní mnichovský stadion bude hostit finále tohoto ročníku LM.

Domácí favority poslal do vedení už v osmé minutě hlavičkující záložník Bastian Schweinsteiger, který zužitkoval přesný centr Arjena Robbena. Nizozemský křídelní hráč se sám prosadil v 72. minutě svou typickou akcí z pravé strany hřiště. Další branky bavorský velkoklub i přes několik velkých šancí v druhém poločase nepřidal.

Genk s reprezentantem Danielem Pudilem na kraji obrany prohrál 1:2 na hřišti Maccabi Haifa a k premiérové účasti v Lize mistrů bude potřebovat domácí vítězství. Izraelskému mužstvu zajistili v prvním poločase dvoubrankové vedení útočníci Amaša a Dvališvili. Belgický mistr snížil po přestávce díky bývalému forvardovi Maccabi Bardovi. Genk tak až v sedmém soutěžním utkání v nové sezoně utrpěl první porážku.

Záznam utkání Bayern Mnichov - FC Curych sledujte zde. (//ivysilani/10166056578-liga-mistru/211471290210023-bayern-mnichov-fc-curych/)

Brankář Malmö Dušan Melichárek proti Dinamu Záhřeb čtyřikrát inkasoval a jeho tým bude mít po prohře 1:4 těžkou pozici do domácí odvety. Švédský šampion nenavázal na povedené vystoupení ze třetího předkola, v němž nečekaně vyřadil favorizované Glasgow Rangers.

Vstup do nové sezony se nepovedl ani španělskému Villarrealu, který prohrál v Odense 0:1 Andreasenovou brankou z 84. minuty.

Výsledky úvodních zápasů 4. předkola Ligy mistrů

Mistrovská část:

Wisla Krakov - APOEL Nikósie 1:0 (0:0)

Branka: 71. Malecki. Rozhodčí: Lannoy (Fr.).

Maccabi Haifa - Genk 2:1 (2:0)

Branky: 8. Amaša, 29. Dvališvili - 61. Barda. Rozhodčí: Stark (Něm.).

Dinamo Záhřeb - Malmö 4:1 (1:1)

Branky:4. a61. z pen. Sammir, 56. Rukavina, 84. Bečiraj - 17. Mehmeti. Rozhodčí: Proenca (Portug.).

Nemistrovská část:

Odense - Villarreal 1:0 (0:0)

Branka: 84. Andreasen. Rozhodčí: Skomina (Slovin.).

Bayern Mnichov - FC Curych 2:0 (1:0)

Branky: 8. Schweinsteiger, 72. Robben. Rozhodčí: Nikolajev (Rus.). ČK: 90.+1 Béda (Curych).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články