Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Bayern podruhé v lize ztratil. S Norimberkem "jen" remizoval

Berlín - Fotbalisté Bayernu Mnichov remizovali v bavorském derby v Norimberku 1:1 a teprve podruhé v německé lize ztratili body. Po dvanácti kolech mají na kontě deset výher a po jedné remíze a porážce. Zaváhání lídra nevyužilo Schalke, které podlehlo Leverkusenu 0:2 a na Bayern ztrácí osm bodů.

Arjen Robben a Philipp Lahm
zdroj: Isifa/EPA

Bayern poslal do vedení už ve třetí minutě Mandžukič a devátým gólem si zajistil dělené první místo v pořadí střelců. Hned v první minutě druhé půle ale překvapil brankáře Neuera zatočenou střelou z velké dálky Feulner a Bayern poprvé v sezoně inkasoval na hřišti soupeře. Dosud měl venku skóre 15:0.

I přestože mu nahrálo vyloučení domácího Gebharta po druhé žluté kartě, Bayern už se znovu neprosadil. I vinou oslabení se na hřiště vůbec nedostal útočník Norimberku Tomáš Pekhart, který chyběl po deseti utkáních v základní sestavě za sebou.

Ve prospěch Leverkusenu rozhodl utkání se Schalke po sólu dělovkou ze dvaceti metrů v poslední minutě první půle Schürrle. "Byl to senzační gól, takových není nikdy dost," vyzdvihl německého reprezentanta klubový sportovní ředitel Rudi Völler. Svým osmým gólem v sezoně pak na konečných 2:0 zvýšil po půli Kiessling, který si mohl ještě v závěru dovolit neproměněnou penaltu. Následně totiž Bayeru, kterému chybí zraněný obránce Michal Kadlec, usnadnil bránění výhry vyloučením obránce soupeře Papadopoulos.

Borussia porazila nováčka Fürth

Na druhé Schalke se dotáhl nováček z Frankfurtu, který přestřílel 4:2 Augsburg. Díky dvěma brankám se vyrovnal Mandžukičovi ve střelecké tabulce útočník vítězů Meier. Hostům chyběl zraněný Jan Morávek, další středopolař Milan Petržela zůstal na lavičce.

Obhájce titulu Dortmund se ujal vedení nad Fürthem zásluhou Lewandowského už ve třetí minutě, o dvě minuty později ale srovnal Steiber. Borussia však trápení s nováčkem nedopustila, ještě do poločasu stanovili konečný výsledek 3:1 z penalty znovu Lewandowski a po kličce brankáři a poté i obránci Götze.

Stoper Pavel Krmaš se potřetí v řadě dostal do základní sestavy a jeho Freiburg i napotřetí bodoval. Tentokrát bral rovnou tři body za vítězství 2:1 v Hannoveru, první po třízápasové přestávce. Porážku si naopak připsal Zdeněk Pospěch s Mohučí, která prohrála 0:1 v Hamburku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články