Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bayern otočil duel v Mohuči, Lipsko ukončilo sérii Schalke

Mohuč – Dokonalý zvrat nepříznivého vývoje se v utkání 13. kola bundesligy podařil Bayernu Mnichov. Na půdě Mohuče brzy prohrával, ale Lewandowski s Robbenem třemi góly skóre otočili. Bavorský velkoklub zůstává druhý, neboť nováček z Lipska doma porazil Schalke 2:1 a udržel tříbodový náskok. Přesvědčivé vítězství zaznamenal Dortmund, který v duelu účastníků Ligy mistrů deklasoval Mönchengladbach 4:1. 

Lewandowski slaví se spoluhráči gól proti Mohuči
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Vítězství na hřišti devátého celku tabulky se nerodilo lehce. Svěřenci italského trenéra Carla Ancelottiho od čtvrté minuty doháněli manko. Po vydařené individuální akci překonal reprezentačního brankáře Neuera kolumbijský útočník Córdoba.

Poté však začal úřadovat Nizozemec Arjen Robben. Nejprve přihrál na vyrovnávací gól kanonýrovi Lewandowskému a druhý vstřelil hlavičkou sám z bezprostřední blízkosti. Výhru Bayernu zpečetil během nastaveného času devátým gólem sezony opět Lewandowski.

Je nám líto, video expirovalo.
V Bundeslize se radovali hráči Bayernu, Lipska i Herthy

Dvanáctizápasová šňůra Schalke bez porážky skončila v Lipsku

Uběhlo jen 16 vteřin od úvodního hvizdu, když Werner utekl hostující obraně a při kontaktu s brankářem upadl. Sudí odpískal pokutový kop, který sám faulovaný proměnil. Po půlhodině hry sice Kolašinac srovnal, jenže tentýž hráč po změně stran tečoval přímý kop domácích do vlastní sítě a zařídil Lipsku těsnou výhru.

Aubameyang s Reusem režírovali triumf Dortmundu

Dortmund doma porazil Mönchengladbach 4:1 zejména zásluhou ofenzivních tahounů Aubameyanga s Reusem. Gabonský útočník si dvěma přesnými zásahy upevnil pozici v čele tabulky střelců, když ve 13 kolech nastřílel už 15 branek.

Fotbalisté Dortmundu slaví jeden z gólů proti Mönchengladbachu
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Reus tři góly připravil a ve třech zápasech po návratu po dlouhodobém zranění se podílel už na šesti zásazích Borussie.

Hoffenheim pokračuje v úctyhodné sérii, vyhrála i Hertha

Fotbalisté Hoffenheimu s Pavlem Kadeřábkem porazili Kolín nad Rýnem 4:0. Po 13. kole i nadále drží neporazitelnost v této sezoně bundesligy. S šesti výhrami a sedmi remízami jim patří čtvrtá příčka v tabulce.

Dařilo se i dalším českým reprezentantům. Vladimír Darida pomohl Hertě Berlín otočit zápas ve Wolfsburgu (3:2). Wolfsburg dvakrát vedl, ale v 59. minutě přišel do hry Darida, hosté záhy srovnali a v poslední minutě vybojovali pokutový kop. Ten proměnil Kalou, čímž zařídil celku z německé metropole vítězství znamenající třetí místo v tabulce.

Frankfurt natáhl sérii bez porážky na sedm zápasů

Fotbalisté Frankfurtu remizovali v Augsburgu 1:1 a posunuli se na pátou příčku o bod před Borussii Dortmund. Hosty poslal do vedení v prvním poločase Branimir Hrgota, po přestávce srovnal Či Tong-won.

Eintracht, který natáhl sérii bez porážky na sedm zápasů, má stejně bodů jako čtvrtý Hoffenheim, na třetí Herthu Berlín ztrácí dva body, na druhý Bayern Mnichov pět a na první Lipsko osm. Remizoval potřetí za sebou a ukončil dva zápasy trvající střelecký půst.

Čekání na tři body ukončil Hamburk, který zvládl záchranářský souboj s Darmstadtem a po výhře 2:0 opustil poslední příčku tabulky. Na osmnácté místo spadl Ingolstadt, před nímž má sedmnáctý Hamburk jednobodový náskok. Od šestnáctého Darmstadtu dělí celek z přístavního města rovněž bod a na pozice zajišťující záchranu ztrácí body tři.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Mohuč - Bayern Mnichov 1:3 (4. Córdoba - 8. a 90.+2 Lewandowski, 21. Robben), Brémy - Ingolstadt 2:1 (24. Kruse, 76. Bartels - 58. Suttner), Dortmund - Mönchengladbach 4:1 (7. a 68. Aubameyang, 15. Piszczek, 64. Dembelé - 6. Raffael), Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 4:0 (9. a 68. Wagner, 39. Toljan, 89. Uth), Leverkusen - Freiburg 1:1 (60. Calhanoglu - 30. Haberer), Wolfsburg - Hertha Berlín 2:3 (12. Mayoral, 18. Seguin - 16. Plattenhardt, 69. Esswein, 90. Kalou z pen.), Lipsko - Schalke 2:1 (2. Werner z pen., 47. vlastní Kolašinac - 31. Kolašinac), Darmstadt - Hamburk 0:2 (32. Gregoritsch, 90. Ostrzolek), Augsburg - Eintracht Frankfurt 1:1 (34. Či Tong-won - 11. Hrgota).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy