Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Schick se opět trefil, Bayern naděloval a zastřílelo si i Lipsko

Patrik Schick zase mířil přesně. Český kanonýr vstřelil úvodní gól Leverkusenu na hřišti Kolína nad Rýnem, k výhře to však nevedlo. Bayer v utkání 9. kola německé ligy remizoval 2:2. Další jednoznačné vítězství si na své konto připsal Bayern Mnichov, když deklasoval Hoffenheim 4:0. Dortmund zvítězil 3:1 na stadionu předposledního Bielefeldu. Neporaženým zůstává Freiburg po výhře 2:0 ve Wolfsburgu. Lipsko zametlo s posledním Fürthem výsledkem 4:1.

Robert Lewandowski z Bayernu oslavuje gól v Bundeslize
zdroj: DPA autor: Frank Hoermann / SVEN SIMON

Schick se v utkání proti Kolínu prosadil v 15. minutě, kdy využil po rychlém protiútoku přihrávku Diabyho. Vstřelil osmou branku v sezoně a čtvrtou z posledních tří ligových startů. O dvě minuty později navíc zvýšil náskok hostů Bellarabi po akci Andricha. Domácí však ve druhé půli zachránil francouzský útočník Modeste, který nejprve po hodině hry snížil a následně osm minut před koncem i vyrovnal.

Bayern, jemuž kvůli koronaviru opět scházel trenér Julian Nagelsmann, vstřelil první dvě branky v úvodním dějství, kdy se trefili Serge Gnabry a Robert Lewandowski. Po změně stran skórovali střídající útočníci Eric Maxim Choupo-Moting a Kingsley Coman. Hostům chyběl zraněný obránce či záložník Pavel Kadeřábek.

Rovněž Dortmund rozhodl o plném bodovém zisku v prvním poločase díky přesným zásahům Emreho Cana z penalty a Matse Hummelse. Po přestávce zvýšil Jude Bellingham, za domácí snížil z pokutového kopu Fabian Klos.

Freiburg je jediným týmem v bundesligovém ročníku, který dosud bodoval ve všech zápasech. Jeho vítězství na půdě Wolfsburgu zařídili Lienhart s Holerem.

Hertha Berlín v základní sestavě s Vladimírem Daridou zdolala Mönchengladbach 1:0 gólem Richtera. "Stará dáma" bodovala naplno ve druhém kole v řadě a posunula se na desátou pozici. Bývalý český reprezentant odehrál 61 minut.

Lipsko čtyřmi brankami ve druhé půli otočilo zápas s posledním Fürthem. Úřadující vicemistr po rozpačitém vstupu do sezony naplno bodoval ve třetím z posledních čtyř kol. Naopak nováček Fürth spolu s Bielefeldem stále čeká na první výhru.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:

Bayern Mnichov - Hoffenheim 4:0 (16. Gnabry, 30. Lewandowski, 82. Choupo-Moting, 87. Coman), Bielefeld - Dortmund 1:3 (86. Klos - 31. Can z pen., 45. Hummels, 72. Bellingham), Lipsko - Fürth 4:1 (47. Poulsen, 53. Forsberg z pen., 65. Szoboszlai, 88. Novoa - 45. Hrgota), Wolfsburg - Freiburg 0:2 (27. Lienhart, 68. Holer), Mohuč - Augsburg 4:1 (26. a 71. Burkardt, 10. Onisiwo, 15. Bell - 69. Zeqiri), Hertha Berlín - Mönchengladbach 1:0 (40. Richter), Kolín nad Rýnem - Leverkusen 2:2 (63. a 82. Modeste - 15. Schick, 17. Bellarabi), Stuttgart - Union Berlín 1:1 (90.+3 Faghir - 31. Awoniyi), Bochum - Eintracht Frankfurt 2:0 (3. Blum, 90.+2 Polter).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články