Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Bayern nedostal gól už čtyři zápasy, Mönchengladbach deklasoval 5:0 Herthu

Mnichov - Bayern Mnichov zvítězil v 28. kole německé fotbalové ligy nad Frankfurtem 1:0 a od nečekané porážky od Mohuče už počtvrté za sebou nedostal v bundeslize gól. Poslední přemožitelé bavorského velkoklubu porazili 4:2 Augsburg. Zvítězila také druhá Borussia Dortmund, která otočila výsledek proti Brémám (3:2). V neděli fotbalisté Mönchengladbachu zvítězili nad Herthou Berlín 5:0, v tabulce poskočili ze sedmého na čtvrté místo a soupeři se přiblížili na rozdíl tří bodů.

Franck Ribéry
zdroj: AP

O výhře Bayernu rozhodl ve 20. minutě Franck Ribéry, který se po průniku a střele Götzeho dostal k vyraženému míči a krásnými nůžkami překonal brankáře Hradeckého. Ribéry se trefil podruhé v sezoně a poprvé od návratu po zranění. Bayern už další gól nepřidal, díky dalšímu čistému kontu však už vedení udržel. V ligových zápasech už Manuel Neuer neinkasoval 364 minut.

Pět bodů za Bayernem se udržela Borussia, která však domácí zápas proti Brémám musela otáčet. Svěřenci Thomase Tuchela vedli po brance Aubameyanga, který zaznamenal už 23. ligovou trefu v sezoně. Žádný africký útočník nikdy v bundeslize v jedné sezoně více gólů nevstřelil. Jenže Brémy se dokázaly po brankách Gálveze a Junuzoviče dostat do překvapivého vedení. I Borussii se ale povedl obrat. Nejprve vyrovnal Kagawa a v 82. minutě první dotekem v zápase rozhodl střídající Adrián Ramos.

Schalke zaváhalo, Leverkusen vyhrál potřetí v řadě

Mohuč v divokém zápase porazila Augsburg 4:2 a využila zaváhání Schalke, které prohrálo 0:3 na hřišti Ingolstadtu. Fotbalisté Leverkusenu porazili 3:0 Wolfsburg a zaznamenali třetí výhru v řadě.

Utkání Leverkusen - Wolfsburg
zdroj: ČTK/AP

Soupeř naproti tomu v boji o evropské poháry potřetí za sebou ztratil body a v nejbližších dnech se jeho ztráta na postupové pozice ještě prohloubit. Německému vicemistrovi se tak vůbec nepovedla generálka na čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž za pět dnů narazí na Real Madrid.

O výhru Leverkusenu se zasloužili reprezentant do 21 let Brandt a ve druhém poločase mexický útočník Hernández a premiérovou bundesligovou trefou Ukrajinec Jurčenko.

Hertha výrazně zaváhala

Skóre hráči Mönchengladbachu otevřeli ve 14. minutě, když brankář Jarstein špatně rozehrál, k  míči se dostal Dahoud a po jeho přihrávce se prosadil Hazard. Zatímco v prvním  poločase nebyla převaha domácích tak jednoznačná, po změně stran hřiště ovládli a potvrdilo se, že Hertě se nedaří otáčet zápasy, v nichž po úvodní pětačtyřicetiminutovce prohrává. Berlínskému celku se to nepovedlo v 25 duelech po sobě. V poslední půlhodině skórovali Hahn, znovu Hazard a střídající hráči Herrmann a Traoré. Hosté nevstřelili ani čestný gól a Mönchengladbach tak udržel počtvrté v řadě čisté konto na domácím hřišti.

Hoffenheim nedosáhl na třetí výhru za sebou, alespoň bod za remízu 1:1 s Kolínem nad Rýnem mu navíc zachránil až v nastavení Volland. Na sestupové pozice tak má pouze jeden bod k dobru. Obránce Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim 79 minut.

Výsledky 28. kola bundesligy:

Leverkusen - Wolfsburg 3:0 (27. Brandt, 73. Hernández, 87. Jurčenko), Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 1:0 (20. Ribéry), Darmstadt - Stuttgart 2:2 (26. Wagner, 51. Niemeyer - 45. Gentner, 45.+3 Rupp), Hannover - Hamburk 0:3 (61. Cléber, 73. Iličevič, 75. N. Müller), Ingolstadt - Schalke 3:0 (20. Hartmann z pen., 45.+2 Hinterseer, 65. Lezcano), Mohuč - Augsburg 4:2 (13. a 76. Clemens, 24. a 53. De Blasis - 9. Caiuby, 40. Ku Ča-čchol), Mönchengladbach - Hertha Berlín 5:0 (14. a 80. Hazard, 60. Hahn, 76. Herrmann, 85. Traoré), Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 1:1 (90.+1 Volland - 69. Zoller).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články