Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bayern nasázel Stuttgartu 6 gólů, Wolfsburg utrpěl debakl 0:4

Mnichov/Wolfsburg - Fotbalisté Bayernu Mnichov rozstříleli Stuttgart 6:1 a v nové bundesligové sezoně zůstávají stoprocentní. Díky nejvyšší výhře sezony se dostali na první místo tabulky o skóre před Frankfurt. Wolfsburg utrpěl ve druhém kole německé ligy na domácím hřišti debakl 0:4 s Hannoverem. Na všechny čtyři branky nahrál spoluhráčům maďarský záložník Szabolcs Huszti.

Bavorský tým sice při své domácí premiéře prohrával od 25. minuty po brance Martina Harnika, jenže už za osm minut dvěma rychlými brankami Thomase Müllera a Toniho Kroose vývoj otočil. Do vedení 3:1 pak posunul vicemistra vydařenou střelou z dálky těsně před pauzou Luiz Gustavo.

Hned po přestávce předvedl Bayern smršť a do 51. minuty nastřílel další tři branky zásluhou nové posily Maria Mandžukiče, Müllera a Bastiana Schweinsteigera. Soupeře navíc oslabil Vedad Ibiševič, který v minulém kole s Wolfsburgem zahodil penaltu a neodvrátil tak porážku 0:1.

Trenér Jupp Heynckes mohl za pohodového stavu dát před 71 tisíci diváků na poslední čtvrthodinu příležitost i záložníkovi Javimu Martínezovi. Ten ve středu do Německa přišel z Bilbaa za 40 milionů eur (991 milionů korun), což je bundesligový rekord.

Bývalý Jiráčkův tým Wolfsburg utrpěl porážku 0:4

Hannover v úvodním kole remizoval 2:2 se silným Schalke a dnes ve vydařeném úvodu sezony pokračoval. V 10. minutě otevřel skóre Tunisan Karim Haggui, o čtvrt hodiny později zvýšil Polák Artur Sobiech.

Po přestávce tým trenéra Magatha potupil ještě Dán Leon Andreasen, který se po třech letech vrátil do reprezentace a 8. září může nastoupit do úvodního duelu kvalifikace mistrovství světa proti České republice. Na 4:0 pak upravil znovu Sobiech a zopakoval dvoubrankový výkon ze čtvrtečního 4. předkola Evropské ligy proti Slasku Vratislav.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články