Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bayern nasázel Brémám "sedmičku", Leverkusen zdolal Dortmund

Berlín – Nadvláda Bayernu Mnichov nad Bundesligou pokračuje. Obhájce titulu rozstřílel Brémy na jejich hřišti 7:0, když hned dvě branky vstřelil navrátilec po zranění Franck Ribéry, a opět vylepšil vlastní rekord. Bavorský celek v lize neprohrál již čtyřicet zápasů v řadě a v čele tabulky má čtyřbodový náskok na Leverkusen. Ten ve šlágru kola zdolal třetí Dortmund 1:0.

Radost fotbalistů Bayernu
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Carmen Jaspersen

Bayern se dostal do vedení v 21. minutě, když si centr pronikajícího Ribéryho srazil do vlastní sítě stoper Assani Lukimya. Skóre zvýšil brzy hlavičkou Daniel van Buyten a ještě do poločasu zařídil týmu trenéra Pepa Guardioly tříbrankový náskok Ribéry.

Werder, za který nastoupil i český reprezentant Theodor Gebre Selassie, inkasoval další gól v 60. minutě, kdy Ribéry našel před prázdnou brankou Maria Mandžukiče. Na pětigólový rozdíl upravil Thomas Müller, další gól přidal po parádní kombinaci v pokutovém území znovu Ribéry a v poslední minutě uzavřel skóre Götze. Brémy mají z posledních dvou duelů s úřadujícím šampionem skóre 1:13.

Jedinou branku nejočekávanějšího duelu kola v Dortmundu vstřelil v 18. minutě Son Hung-min po chybné rozehrávce stopera Manuela Friedricha. Korejský útočník po kličce brankáři dal sedmý gól v sezoně, přičemž šest z nich nastřílel v posledních čtyřech zápasech.

Bayern dohrával posledních deset minut v deseti, když byl za ostrý skluz na Roberta Lewandowského rovnou vyloučen Emir Spahič, ale Borussii se vyrovnat nepodařilo. Naopak po druhé žluté kartě přišla v nastavení o Sokratise Papastathopulose. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa na třetím místě tabulky ztrácejí na první Bayern už deset bodů a na druhý Leverkusen šest.

Freiburg vyhořel doma s Wolfsburgem 0:3, a nevyhrál tak doma ani naposedmé v sezoně. Prohře nezabránili ani Vladimír Darida a Pavel Krmaš; první jmenovaný nastoupil v základní sestavě a odehrál celý zápas, Krmaš se dostal na hřiště ve 22. minutě za Senegalce Fallou Diagného. Třetí Čech v mužstvu Freiburgu Václav Pilař zůstal mezi náhradníky. Na straně hostů podobně jako v pohárovém utkání s Ingolstadtem chyběl zraněný Jan Polák.

Freiburg inkasoval z prvních dvou útoků soupeře. Nejprve v osmé minutě dopravil centr Patricka Ochse střelou z voleje do branky Maxmilian Arnold. Tři minuty nato se po další kombinační akci nemýlil nejlepší střelec klubu Ivica Olič. Trefil se v této sezoně již posedmé. Pět minut před koncem Olič přepustil místo v sestavě obránci Marcelu Schäferovi, který v nastaveném čase skóre uzavřel. Wolfsburg posedmé v řadě bodoval a posunul se na páté místo s dvoubodovým náskokem na šesté Schalke. Freiburg zůstal šestnáctý.

Schalke vedlo v Mönchengladbachu po proměněné penaltě Jeffersona Farfána ze 17. minuty, ale ještě do poločasu prohrávalo. Už za sedm minut totiž vyrovnal Raffael a v nastavení otočil skóre z pokutového kopu Max Kruse. Borussia vyhrála šesté bundesligové utkání v řadě a svému dnešnímu soupeři se vzdálila na čtvrté příčce na sedm bodů.

Frankfurt s útočníkem Václavem Kadlecem ani na sedmý pokus doma nevyhrál. Hoffenheimu podlehl 1:2 a celkově nezvítězil už podesáté za sebou. Na vedoucí gól Svena Schipplocka z 46. minuty sice Eintracht bleskově zareagoval, když po Kadlecově asistenci skóroval José Luís Joselu, ale už v 51. minutě rozhodl Roberto Firmino.

Augsburg bez zraněného Jana Morávka zvítězil 1:0 v Hamburku, jehož čeští hráči Petr Jiráček a Jaroslav Drobný zůstali jen na lavičce.

Brankář Norimberku Raphael Schäfer
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Norimberk vytvořil rekord Bundesligy, popatnácté v řadě nevyhrál

Ani v patnáctém kole německé ligy se fotbalisté Norimberku nedočkali prvního vítězství v sezoně a vytvořili tak nový negativní rekord soutěže. Tým, za který hrají Češi Tomáš Pekhart a Adam Hloušek, s Mohučí vedl uhrál jen remízu 1:1.

Norimberk přitom vstoupil do zápasu v hustém sněžení lépe než soupeř a už v 5. minutě ho poslal do vedení Per Nilsson. Jeho hlavičku těsně před brankářem tečoval ve snaze o zabránění gólu mohučský obránce Zdeněk Pospěch.

Domácí, za něž hrál celý zápas Adam Hloušek, vedli do 75. minuty, kdy vyrovnal Šindži Okazaki. Po inkasované brance poslal norimberský trenér Gertjan Verbeek na trávník útočníka Tomáše Pekharta, ale ani on nedokázal přinést svému mužstvu první výhru v sezoně.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:

Brémy - Bayern Mnichov 0:7 (38. a 82. Ribéry, 21. vlastní Lukimya, 27. Van Buyten, 60. Mandžukič, 68. T. Müller, 90. Götze), Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 1:2 (48. Joselu - 46. Schipplock, 51. Firmino), Hamburk - Augsburg 0:1 (18. Bobadilla), Mönchengladbach - Schalke 2:1 (25. Raffael, 45.+1 Kruse z pen. - 18. Farfán z pen.), Stuttgart - Hannover 4:2 (13. Harnik, 33. Ibiševič, 52. Traoré, 84. Rausch - 29. Sobiech, 31. Sané), Dortmund - Leverkusen 0:1 (18. Son Hung-min), Norimberk - Mohuč 1:1 (5.Nilsson - 75. Okazaki), Freiburg - Wolfsburg 0:3 (8. Arnold, 11. Olič, 90.+1 Schäfer).

17:30 Braunschweig - Hertha Berlín

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články