Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern narazil v Lipsku, Brémy vyhrály v Augsburgu a dočkal se i Darida s Herthou

Třináct a dost. Po tolika zápasech prohrál Bayern Mnichov v Bundeslize. Pro tým, který stále suverénně vede o 17 bodů před Schalke, je výsledek 1:2 v Lipsku ve 27. kole teprve třetí porážkou v soutěži. Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie pomohli Brémám k výhře 3:1 v Augsburgu. Werder bodoval počtvrté za sebou, z toho třikrát vyhrál. Výhry se konečně dočkal i Vladimír Darida s Herthou Berlín v Hamburku. Hoffenheim útočil na šestou příčku, ale přišel o ni v poslední minutě na hřišti Mönchengladbachu, který vyrovnal na 3:3. Formu má německý reprezentační útočník Mario Gómez. Ten v pátečním zápase zařídil Stuttgartu dvěma góly výhru 2:1 ve Freiburgu. Dortmund díky trefě Batshuayiho porazil Hannover a drží třetí příčku.

Timo Werner dává vítězný gól Lipska
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Sven Sonntag

Trenér Bayernu Jupp Heynckes se rozhodl některým tahounům týmu dopřát odpočinek, v základní sestavě tak nastoupili například Süle, Bernat nebo Wagner. Právě ten poslal mnichovský velkoklub ve 12. minutě do vedení po Rodríguezově centru.

Lipsko ale obhájce titulu zatlačilo a ještě do přestávky vyrovnalo zásluhou Keity. Hosté za celý poločas vystřelili pouze jednou, což se jim ještě v sezoně nestalo. Po změně stran dokonal obrat Werner, který po sedmi zápsech ukončil bundesligový gólový půst. Vzápětí mohl i zvýšit na 3:1, trefil však jen boční síť. Přesto Lipsko poprvé v historii Bayern porazilo.

Češi v Brémách i Berlíně se radovali

Hrdinou Brém byl Ishak Belfodil, který si v 6. minutě pohrál s obráncem a skóroval, před poločasem pak se štěstím zvýšil a následně přihrál i na třetí gól. Pavlenku překonal jen Rani Khedira, na jehož hlavičku neměl český gólman nárok.

Mezi střelce se mohl zapsat i Gebre Selassie, ale svou hlavičku poslal pouze do břevna. Domácím nepomohl ani Jan Morávek, který odehrál druhý poločas.

Z výhry se radoval také Vladimír Darida, jehož Hertha zvítězila 2:1 v Hamburku a napravila předchozí čtyři ztráty. Naopak Hamburk se neprobral ani pod novým trenérem Christianem Titzem a v posledních osmi zápasech získal jen tři body. Darida měl jednu nebezpečnou střelu, ale gólmana nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Mönchengladbach po přestřelce remizoval s Hoffenheimem 3:3

Gómez to zařídil

Po zimním přestupu ožil Gómez, který opustil Wolfsburg a vrátil se po devíti letech do Stuttgartu, s nímž získal v roce 2007 titul. Dvaatřicetiletý kanonýr dal v deseti jarních utkáních už šest branek, všechny venku.

Na jeho hlavičku po standardní situaci ze čtvrté minuty odpověděl po přestávce Nils Petersen, který přehodil brankáře Rona-Roberta Zielera. Čtvrt hodiny před koncem však znovu zaúřadoval Gómez, který nadvakrát překonal gólmana Freiburgu.

Schalke vyhrálo ve Wolfsburgu 1:0, minimálně o týden odložilo mistrovské oslavy vedoucího Bayernu Mnichov a pojistilo si druhé místo v tabulce. Na třetí Dortmund mají "Königsblauen" čtyřbodový náskok, ale úhlavní rival odehrál o zápas méně.>

Wolfsburg v 76. minutě zahodil velkou šanci na vedoucí gól, když Paul Verhaegh z penalty nepřekonal brankáře Ralfa Fährmanna. Štěstí měli hosté i o deset minut později, kdy si Robin Knoche srazil do vlastní sítě střelu náhradníka Breela Embola.

Vítězství Borussie proti Hannoveru vystřelil Batshuayi

Fotbalisté Dortmundu porazili Hannover 1:0 a bodovali ve dvanáctém utkání po sobě. V tabulce jsou třetí, na druhé Schalke ztrácejí bod. Hannover počtvrté v řadě prohrál, stále však má k dobru sedm bodů na barážovou šestnáctou pozici.

O výhře Borussie rozhodl Michy Batshuayi, který v Dortmundu, v němž hostuje z londýnské Chelsea, chytil formu. Skórovat mohl už v první minutě, nastřelil však tyč. V 24. minutě už měl více štěstí, když Schürrle nacentroval od rohového praporku na bližší tyč a čtyřiadvacetiletý Belgičan efektně zakončil patou. Připsal si už šestý bundesligový gól v sedmém zápase za Borussii.

Leverkusen poprvé od září narazil venku 

Leverkusen měl šanci posunout se na čtvrté místo tabulky, ale nevyužil ji, když překvapivě nechal body v Kolíně nad Rýnem po porážce 0:2. Na soupeřově hřišti prohrál poprvé od 20. září. Ztrácel od deváté minuty, kdy brankáře Lena překonal Osako. Bayer navíc v 33. minutě musel do deseti, když byl Alario vyloučen za úder loktem. Přesilovku domácí využili ve druhém poločase k další brance, kterou přidal Zoller. Kolín se posunul na předposlední pozici a na záchranu ztrácí pět bodů.

Výsledky 27. kola německé fotbalové ligy:

Lipsko - Bayern Mnichov 2:1 (37. Keita, 56. Werner - 12. Wagner), Augsburg - Brémy 1:3 (64. Khedira - 6. a 41. Belfodil, 83. Kruse), Eintracht Frankfurt - Mohuč 3:0 (6. Boateng, 23. Jovič, 42. Rebič), Hamburk - Hertha Berlín 1:2 (25. Santos - 56. Lazaro, 63. Kalou), Mönchengladbach - Hoffenheim 3:3 (33. Drmič, 72. Stindl, 90. Ginter - 13. Hübner, 58. Kramarič z pen., 73. Grillitsch), Freiburg - Stuttgart 1:2 (53. Petersen - 4. a 75. Gómez), Wolfsburg - Schalke 0:1 (86. vlastní Knoche), Dortmund - Hannover 1:0 (24. Batshuayi), Kolín nad Rýnem - Leverkusen 2:0 (9. Osako, 69. Zoller).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články