Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern narazil v Heidenheimu. Leverkusen vyhrál v Berlíně, ale Hložek se zranil

Zklamaný favorit německé fotbalové ligy Bayern Mnichov vedl v Heidenheimu 2:0, ale nakonec v zápase 28. kola nezískal ani bod a prohrál 2:3. Zato lídr soutěže z Leverkusenu zvítězil v Berlíně nad Unionem 1:0, ale přišel o Adama Hložka, který musel už v prvním poločase střídat pro zranění. Bayer Leverkusen může slavit svůj první titul už příští týden, kdy hraje s Brémami, protože v tabulce vede před Bayernem, na který se nyní po výhře v Dortmundu dotáhl Stuttgart, už o šestnáct bodů.

Hráči Bayernu po porážce v Heidenheimu
zdroj: Reuters autor: Leonhard Simon

Z trojice českých fotbalistů na soupisce Bayeru nastoupil v základní sestavě jen Hložek a po 33 minutách musel kvůli zranění trávník opustit.

Domácí Gosens stihl za poločas dvě žluté karty a početní převahu hosté rychle využili. První gól v nastavení prvního dějství ještě zrušil videorozhodčí, pak ale sudí nařídil penaltu za ruku a Wirtz ji v osmé minutě prodloužení proměnil. Alex Král v týmu Unionu přišel na hřiště až po hodině hry, ale porážku neodvrátil.

Trenér Bayernu Tuchel už po minulé domácí porážce s Dortmudem uznal, že bavorský velkoklub podvanácté v řadě na trůn neusedne. V Heidenheimu se jeho slova potvrdila. Přitom obhájce titulu začal dobře. Velký podíl na tom měl Gnabry, který první gól připravil pro Kanea a druhý dal sám. Anglický kanonýr to ve své první sezoně v bundeslize dotáhl už na 32 ligových zásahů.

Po změně stran ale domácí v rozpětí tří minut manko smazali a Kliendienst svým druhým gólem v zápase strhl vedení na stranu domácích. Heidenheim tak vyhrál poprvé po šesti kolech. Thomas Müller na svůj 700. zápas v dresu Bayernu rád vzpomínat nebude.

Stuttgart prožívá mimořádnou sezonu a má namířeno do Ligy mistrů, kterou hrál naposledy v roce 2010. Nezastavila ho ani Borussia Dortmund a po čtyřech výhrách v řadě vyšla naprázdno. Postaral se o to guinejský útočník Guirassy a byl to už jeho 24. ligový gól od začátku soutěže. Stuttgart tak svého rivala porazil už potřetí, zdolal ho v této sezoně v lize i v poháru. A Guirassy se trefil v každém z těchto zápasů.

Lipsko bojující s Dortmundem o čtvrté a poslední německé místo v Lize mistrů rozhodlo o výhře ve Freiburgu třemi góly už do přestávky. Dvakrát se trefil jeho nejlepší střelec Openda a načal tak svou třetí desítku ligových branek v sezoně. Domácí promarnili největší šanci, když Höler neproměnil penaltu. Po změně stran dostal výsledek jen drobné úpravy, hosté vyhráli 4:1.

Předposlední Kolín nad Rýnem po sedmi kolech poprvé ukořistil tři body. Porazil Bochum 2:1, když oba góly vstřelil až v prodloužení. V dalším utkání ohrožených týmů Mohuč deklasovala poslední Darmstadt 4:0 a zdá se, že nováček se po roce vrátí zpět do druhé ligy. Šestnáctá příčka, která by znamenala alespoň naději v podobě baráže, se mu vzdálila na devět bodů.

Po sérii čtyř porážek Brémy remizovaly ve Frankfurtu 1:1. Werder vedl od 62. minuty po dorážce Veljkoviče, ale v 74. minutě byl vyloučen jeho spoluhráč Stage a domácí přesilovku brzy využili. Střelecky se prosadil další obránce Tuta. Brazilský fotbalista v závěru nakopl Agua a dostal červenou kartu, takže oba týmy dohrávaly v deseti.

Brankář Werderu Jiří Pavlenka opět sledoval zápas pouze z lavičky, v Bundeslize chytal naposledy před půl rokem.

Německá fotbalová liga – 28. kolo:

Heidenheim – Bayern Mnichov 3:2 (52. a 79. Kleindienst, 50. Sessa – 38. Kane, 45. Gnabry), Freiburg – Lipsko 1:4 (59. Grifo - 18. a 44. Openda, 2. Haidara, 54. Šeško), Union Berlín – Leverkusen 0:1 (45.+8 Wirtz z pen.), Kolín nad Rýnem – Bochum 2:1 (90.+1 Tigges, 90.+2 Waldschmist - 53. Passlack), Mohuč – Darmstadt 4:0 (80. a 84. I Če-song, 32. Hanche-Olsen, 60. Gruda), Eintracht Frankfurt - Brémy 1:1 (77. Tuta - 62. Veljkovič), Dortmund - Stuttgart 0:1 (64. Guirassy).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články