Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bayern Mnichov potvrdil roli favorita a na úvod porazil Fürth 3:0

Berlín - Fotbalisté Bayernu Mnichov vstoupili do nové sezony německé ligy jasnou výhrou 3:0 na hřišti nováčka Fürthu. Za loňského vicemistra se trefili Thomas Müller, Mario Mandžukič a Arjen Robben.

Domácí mnichovskému favoritovi vzdorovali v bavorském derby až do 43. minuty, než otevřel skóre Müller. Po hodině hry zvýšil na rozdíl dvou branek chorvatský útočník Mandžukič, červnová posila z Wolfsburgu. Jedenáct minut před koncem uzavřel skóre nizozemský křídelník Arjen Robben.

Další nováček Düsseldorf naopak vyhrál 2:0 na hřišti Augsburgu po dvou brankách střídajícího útočníka Schahina. Za domácí odehrál první poločas Jan Morávek, další český záložník Milan Petržela po letním přestupu z Plzně nastoupil na závěrečných sedm minut.

Třetí nováček Frankfurt otočil zápas s Leverkusenem a zvítězil 2:1. Hosty s reprezentantem Michalem Kadlecem na kraji obrany poslal do vedení po půl hodině hry útočník Kiessling, po změně strany však skórovali Aigner a Lanig.

Poslední půlhodinu si za Norimberk zahrál reprezentační útočník Tomáš Pekhart, jehož tým zvítězil 1:0 v Hamburku. Utkání rozhodl v 68. minutě záložník Balitsch, který po rohu překonal nového brankáře HSV Adlera. Z lavičky sledoval zápas jeho náhradník Václav Drobný, jenž byl ještě v minulé sezoně jednička týmu.

Bundesligovou sezonu zahájil již včera duel obhájce titulu z Dortmundu s Werderem Brémy. Favorizovaní Dortmundští nakonec utkání vyhráli 2:1, když se trefila nová akvizice Marko Reus a Götze. Skvělou premiéru zažil český reprezentant Theo Gebre Selassie, jenž vstřelil jedinou branku hostů.

Výsledky 1. kola německé fotbalové ligy :

Dortmund - Brémy 2:1 (11. Reus, 81. Götze- 75.Gebre Selassie), Augsburg - Düsseldorf 0:2 (68. a 79. Schahin), Freiburg - Mohuč 1:1 (49. Kruse - 65. Ivanschitz z pen.), Fürth - Bayern Mnichov 0:3 (43. Müller, 59. Mandžukič, 79. Robben), Hamburk - Norimberk 0:1 (68. Balitsch), Mönchengladbach - Hoffenheim 2:1 (33. Hanke, 79. Arango - 66. Firmino).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články