Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Bayern měl šance, ale my jsme zápas kontrolovali, hodnotil spokojený Zidane

Po úvodním semifinále Ligy mistrů si mohl se svěřenci spokojeně plácnout. Kouč Realu Madrid Zinédine Zidane označil vítězství nad Bayernem 2:1 za výborný výsledek, který španělský tým podpořil dobrým výkonem. Uznal sice, že domácí měli v první části šance, ale obhájce titulu podle něj střetnutí kontroloval.

Kouč Realu Madrid Zinédine Zidane
zdroj: ČTK/AP/ autor: Matthias Balk

"Můžeme se radovat a být spokojení s výsledkem. Vyhrát tady není snadné," řekl Zidane, jehož tým v Mnichově zopakoval výsledek z loňského úvodního čtvrtfinále a Bayern v soutěži porazil pošesté za sebou.

Německého mistra poslal do vedení ve 28. minutě Joshua Kimmich. Těsně před pauzou ale vyrovnal další krajní obránce Marcelo a v 57. minutě dokonal obrat střídající Marco Asensio. Domácí neproměnili řadu slibných příležitostí.

"V prvním poločase jsme měli hodně problémů, ve druhé půli jsme už hráli lépe. Začali jsme špatně, ale skončili dobře. Bayern měl své šance, my ale zápas výborně kontrolovali," konstatoval Zidane.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Real Madrid

Brankáře Keylora Navase za inkasovaný gól po Kimmichově střele na přední tyč nekritizoval. "Na začátku celé akce jsme nebyli v dobrém postavení a branka byla důsledkem několika chyb, nemohl za to jen Keylor. Ve druhém poločase měl dva tři skvělé zákroky a podal výborný výkon," uvedl bývalý špičkový záložník.

Ocenil i žolíka Asensia, který o poločase nahradil zraněného Isca a brzy po příchodu na hřiště šlágr rozhodl. "Nebylo to moje trenérské umění, protože jsem jen střídal zraněného hráče. Ale Marco ví, co dělat s míčem. Nemusím mu k tomu moc říkat, pouze mu dávám pár defenzivních rad," sdělil Zidane.

V Madridu očekává těžkou odvetu i vzhledem k nedávné zkušenosti s Juventusem. Real v domácím čtvrtfinále s turínským mužstvem málem ztratil náskok 3:0 z úvodního duelu a hrozící prodloužení odvrátil až Cristiano Ronaldo z penalty v nastaveném čase.

"Čeká nás ještě boj, víme, že budeme trpět i v odvetě. Nikdy není nic rozhodnuté. Po tom, co se stalo s Juventusem, budeme muset k zápasu s Bayernem přistoupit jinak. Jestli ne, přijdou problémy," řekl Zidane, jehož svěřenci usilují o rekordní třetí triumf v Lize mistrů po sobě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články