Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bayern má po duelu s Barcelonou další tři body. Schick s Hložkem porazili Atlético

Bayern Mnichov je zatím v letošní Lize mistrů suverénní. Po vítězství nad Interem Milán porazil německý tým také Barcelonu (2:0). Leverkusen slaví vítězství nad Atléticem Madrid (2:0), na kterém se podíleli Patrik Schick a Adam Hložek. V dalším ze zápasů se Sporting Lisabon nemohl proti Tottenhamu prosadit až do úplného závěru. Nakonec ale slaví triumf 2:0. Bruggy rozstřílely Porto vysoko 4:0.

Utkání Bayern Mnichov - Barcelona
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Frey-Pressebild/Dein

Schick s Hložkem nastoupili společně v základní sestavě podruhé za sebou a krátce po přestávce mohli oba otevřít skóre. Nejprve Schick trefil břevno a Hložek z následné dorážky poslal míč hlavičkou do tyče.

Leverkusen se přesto nakonec na čtvrtý pokus dočkal premiérové domácí výhry v sezoně. V 84. minutě rozhodl Andrich a vzápětí přidal pojistku Diaby. Hložek vystřídal v 69. minutě, Schick minutu před koncem základní hrací doby.

Stoprocentním lídrem skupiny B jsou Bruggy, které uspěly překvapivě vysoko 4:0 v Portu. Skóre uzavřel norský útočník Antonio Nusa, jenž se ve věku 17 let a 189 dní stal nejmladším střelcem při debutu v Lize mistrů.

Šlágr mezi Bayernem a Barcelonou nabídl velký návrat útočníka Roberta Lewandowského, jenž před sezonou opustil bavorský celek po osmi letech. Hvězdný kanonýr měl v první půli dvě velké šance a Barcelona byla lepším týmem, po pauze se ale role otočily.

Bayern rozhodl dvěma "slepenými" góly v 50. a 54. minutě. Nejprve se trefil po rohu Hernández a druhý zásah přidal po individuální akci Sané. Po hodině hry trefil Pedri tyč, Katalánci už ale utkání nezdramatizovali. Bayern porazil Barcelonu popáté za sebou.

Liverpool poslal do vedení Salah, ve 24. minutě ale srovnal nekompromisní ránou pod břevno Kudus. "Reds" prohráli před týdnem 1:4 v Neapoli a dlouho to vypadalo, že neuspějí ani v druhém duelu skupiny, v 89. minutě ale vysvobodil favorita hlavou Matip. Kouč Jürgen Klopp vyhrál i páté utkání proti Ajaxu v milionářské soutěži.

Utkání Sporting Lisabon - Tottenham
zdroj: ČTK / AP / Armando Franca

Sporting Lisabon zvládl i druhé utkání, o výhře 2:0 nad Tottenhamem rozhodl dvěma góly v závěru. V 90. minutě se trefili střídající Paulinho a v nastavení Arthur Gomes.

Portugalský celek navázal na úvodní triumf na hřišti Frankfurtu, navíc stále neinkasoval. Tottenham naopak po domácí výhře nad Marseille poprvé ztratil. V druhém utkání skupiny D prohrála Marseille 0:1 s Frankfurtem.

Sporting navázal na úvodní triumf na hřišti Frankfurtu, navíc stále neinkasoval. Tottenham naopak po domácí výhře nad Marseille poprvé ztratil.

Fotbalová Liga mistrů - 2. kolo:

Skupina A:

Liverpool - Ajax Amsterodam 2:1 (1:1)

Branky: 17. Salah, 89. Matip - 27. Kudus. Rozhodčí: Dias (Portug.).

Skupina B:

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 2:0 (0:0)

Branky: 84. Andrich, 87. Diaby. Rozhodčí: Oliver (Angl.).

FC Porto - FC Bruggy 0:4 (0:1)

Branky: 15. Jutglá z pen, 47. Sowah, 52. Skov Olsen, 89. Nusa. Rozhodčí: Sidiropulos (Řec.).

Skupina C:

Bayern Mnichov - FC Barcelona 2:0 (0:0)

Branky: 50. Hernández, 54. Sané. Rozhodčí: Makkelie (Niz.).

Skupina D:

Sporting Lisabon - Tottenham 2:0 (0:0)

Branky: 90. Paulinho, 90.+3 Arthur Gomes. Rozhodčí: Jovanovič (Srb.).

Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt 0:1 (0:1)

Branka: 43. Lindström. Rozhodčí: Sánchez (Šp.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články