Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bayern je po zaváhání Lipska krok od titulu, Schalke po 29 letech sestupuje. Kadeřábek měl důležitou asistenci

Bayern porazil ve 30. kole Bundesligy Leverkusen 2:0 a od jednatřicátého titulu ho dělí jediná výhra. Mnichovský velkoklub využil zaváhání druhého Lipska, které prohrálo v Kolíně nad Rýnem 1:2 a čtyři kola před koncem vede tabulku o deset bodů. Titul mohou fotbalisté z bavorské metropole slavit již v sobotu. Na opačném konci je rozhodnuto o prvním sestupujícím, po prohře s Bielefeldem jím je Schalke. Obrat Hoffenheimu v duelu s Mönchengladbachem (3:2) prožíval Pavel Kadeřábek, který přihrával na vítězný gól.

Radost hráčů Hoffenheimu
zdroj: ČTK/DPA autor: Uwe Anspach

Bayern v souboji vedoucího celku s pátým rozhodl již v úvodu. První branku vstřelil v 7. minutě Eric Maxim Choupo-Moting a o šest minut později se prosadil Joshua Kimmich. Leverkusen nestačil na mnichovský tým počtvrté za sebou, prohru neodvrátil ani Patrik Schick, který odehrál celý zápas.

Fotbalisté Lipska podlehli zachraňujícímu se Kolínu 1:2. Nečekanou výhru předposledního celku ligy zařídil dvěma góly kapitán Jonas Hector. Všechny branky padly v první čtvrthodině druhého poločasu. Na úvodní Hectorovu trefu odpověděl v 59. minutě přesnou střelou z hranice pokutového území Amadou Haidara.

Kolínský kapitán však již po minutě vrátil vedení domácím a zařídil "Kozlům" důležité vítězství v boji o záchranu. Kolín na výhru čekal devět zápasů, ve kterých si připsal pouhé dva body. Trenér Friedhelm Funkel získal ve druhém duelu na lavičce první body.

Na třetí místo se posunul Frankfurt, jenž si zásluhou gólů Martina Hintereggera a Andrého Silvy poradil s Augsburgem. V základní sestavě Augsburgu nastoupili stoper Marek Suchý a záložník Jan Morávek. Český středopolař dostal šanci v zahajovací jedenáctce poprvé od 19. října 2019.

Utkání Kolín nad Rýnem - Lipsko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Poslední Schalke podlehlo Bielefeldu 0:1 a přišlo i o teoretickou šanci na záchranu. Celek z Gelsenkirchenu ztrácí čtyři kola před koncem na předposlední Kolín a šestnáctou berlínskou Herthu nedostižných 13 bodů. Schalke sestoupí po devětadvaceti letech.

Hoffenheim prohrával po prvním poločase 0:2, v 60. minutě už ale bylo vyrovnáno po trefách Andreje Kramariče a Ihlase Beboua. V 65. minutě se na pravé straně Kadeřábek šikovně uvolnil a přesnou přihrávkou našel na hranici vápna Kramariče, který svou druhou brankou v utkání dokonal obrat.

Jiří Pavlenka inkasoval jediný gól utkání Brémy - Mohuč v 16. minutě. Český gólman nejprve skvělým zákrokem zlikvidoval Onisiwovu šanci, míč se ale odrazil nešťastně přímo na kopačku skórujícího Ádáma Szalaie.

Dortmund si připsal třetí vítězství v řadě, tentokrát si doma poradil 2:0 s Unionem Berlín. Vítězný gól vstřelil Marco Reus, který v 27. minutě dorazil Haalandův neúspěšný penaltový pokus. V závěru přidal pojistku Guerreiro. Borussia si upevnila pátou příčku, Union je osmý.

Wolfsburg se posunul výhrou 3:1 ve Stuttgartu na třetí místo. K vítězství pomohl dvacátým gólem v sezoně Wout Weghorst, který se drží na čtvrtém místě bundesligové tabulky střelců.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:

Kolín nad Rýnem - Lipsko 2:1 (46. a 60. Hector - 59. Haidara), Bayern - Leverkusen 2:0 (7. Choupo-Moting, 13. Kimmich), Bielefeld - Schalke 1:0 (50. Klos), Frankfurt - Augsburg 2:0 (37. Hinteregger, 56. André Silva), Brémy - Mohuč 0:1 (16. Szalai), Dortmund - Union Berlín 2:0 (27. Reus, 88. Guerreiro), Hoffenheim - Mönchengladbach 3:2 (49. a 65. Kramarič, 60. Bebou - 25. Pléa, 45.+1 Lazaro), Stuttgart - Wolfsburg 1:3 (90.+2 Castro - 13. Schlager, 29. Weghorst, 65. Gerhardt).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články