Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Bayern i přes vyloučení Ribéryho porazil Lyon

Mnichov - Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v úvodním semifinále Ligy mistrů Lyon 1:0 a mají nakročeno k tomu, aby si po devíti letech opět zahráli o vítěznou trofej. Duel v bavorské metropoli rozhodl v 69. minutě Arjen Robben, který svému klubu pomohl "postupovými" góly už v osmifinále a čtvrtfinále soutěže. Oba týmy dohrávaly v deseti. Francouzský celek při premiéře mezi nejlepší čtyřkou nepředvedl takřka nic a příští týden bude muset v domácí odvetě hodně přidat. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Bayern brzy získal výraznou převahu. Jako první zahrozil ve dvanácté minutě Van Buyten, který vypálil po centru z pravé strany mimo. Vzápětí máchl po Robbenově rohovém kopu do prázdna hostující gólman Lloris, ale Schweinsteiger byl tak překvapený, že hlavičkoval vedle odkryté branky. Olympique jen s vypětím sil odolával narůstající převaze Bayernu. I když nastoupil s pěti záložníky, ve středu hřiště často propadal a vůbec nestíhal rychlé domácí kombinace. Navzdory opatrné taktice navíc hosté chybovali i v obraně, v níž jim scházeli čtyři beci.

V osmnácté minutě se prohnal po levé straně domácí Ribéry, svůj průnik však zakončil slabou střelou mimo. Gólman Lloris nemusel zasahovat ani o dvě minuty později, kdy mířil Olič po Robbenově sklepnutí kousek nad. Po 25 minutách ze sebe Lyon setřásl nervozitu z premiéry v semifinále Ligy mistrů a za chvíli poprvé zazlobil domácí defenzivu. K odraženému míči se dostal Ederson a brankáře Butta musel zastoupit spoluhráč Demichelis, který odvrátil na roh.

Zlom mohla přinést 37. minuta

Ribéry osm minut před koncem první půle ostře zajel do kotníku hostujícího Lisandra Lopéze a sudí Rosetti bez váhání vytáhl červenou kartu. Francouzská hvězda tak podtrhla nepovedené období, v němž momentálně čelí aféře s nezletilou prostitutkou.

Lyon naložil s přesilovkou zoufale. Minutu před pauzou sice protáhl Butta Källström, ale po příchodu z kabin se zdálo, že o jednoho hráče víc má na hřišti spíše Bayern. Ve 49. minutě si Lloris jen s obrovskými problémy poradil s Pranjičovým pokusem z úhlu a po chvilce si oddychl, že nabíhající Schweinsteiger hlavičkoval vedle. V 54. minutě krátká přesilovka hostí skončila. Toulalan inkasoval od Rosettiho druhou žlutou kartu během tří minut a musel stejně jako Ribéry předčasně ze hřiště. Mnichované ještě víc ožili. Jejich ofenzivu táhl hlavně Robben, který svými brankami zařídil bavorskému celku postup z osmifinále i ze čtvrtfinále.

Svůj tým spasil i tentokrát. V 61. minutě ještě z úhlu těsně minul, ale o osm minut později už tradiční střelou z pravé strany s přispěním nepatrné Müllerovy teče rozvlnil síť. Lyon zřejmě i vinou zdlouhavé cesty po souši kvůli leteckému chaosu po erupci islandské sopky na zvrat neměl a naopak mohl být rád, že Robben v 85. minutě nepřidal druhou trefu.

Bayern Mnichov - Olympique Lyon 1:0 (0:0)

Branka: 69. Robben. Rozhodčí: Rosetti - Calcagno, Ayroldi (všichni It.). ŽK: Pranjič – Toulala, Bastos. ČK: 37. Ribéry - 54. Toulalan. Diváci: 66 000.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články