Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern horko těžko zachraňoval remízu s Kolínem, Lipsko uštědřilo výprask Schalke

Ani ve druhém zápase jarní části sezony nedokázali zvítězit fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří na svém hřišti remizovali 1:1 s Kolínem nad Rýnem. Pavel Kadeřábek odehrál celý zápas při remíze Hoffenheimu 2:2 se Stuttgartem. Lipsko deklasovalo 6:1 domácí Schalke. Nováček soutěže, kterému opět chyběl zraněný záložník Alex Král, tak zůstává na poslední příčce.

Kolín se v Mnichově ujal vedení ve čtvrté minutě po rohovém kopu, na zadní tyči dorazil míč do brány Schirí a navázal na dvougólové představení z minulého kola. Bayern po páteční remíze 1:1 s Lipskem zachránil alespoň bod až v 90. minutě zásluhou Kimmichovy rány o břevno.

Také Hoffenheim vybojoval doma bod až v závěru. Stuttgart brankami Guirassyho a Enda otočil vývoj utkání, v 78. minutě ale byl vyloučen Ahamada a hosté vedení neudrželi. Ve čtvrté minutě nastavení srovnal druhou trefou v zápase nejlepší střelec týmu Kramarič. Hoffenheim bodoval po čtyřech utkáních a udržel před svým soupeřem 13. místo.

Lipsko v součtu s remízou s Bayernem navázalo na vydařený závěr podzimu a prodloužilo sérii bez porážky na 15 soutěžních zápasů. Favorit rozhodl čtyřmi góly v prvním poločase, dvakrát se trefil útočník Silva. Schalke prohrálo v lize potřetí za sebou.

Výsledky 17. kola německé fotbalové ligy

Schalke – Lipsko 1:6 (56. Kozuki – 7. a 44. Silva, 15. Henrichs, 45.+2 Werner, 83. Olmo, 89. Poulsen), Bayern Mnichov – Kolín nad Rýnem 1:1 (90. Kimmich – 4. Schirí), Hertha Berlín – Wolfsburg 0:5 (4. Svanberg, 31. Arnold z pen., 34. Wind, 72. Baku, 86. Marmúš), Hoffenheim – Stuttgart 2:2 (11. a 90.+4 Kramarič – 45.+5 Guirassy, 77. Endo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články