Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bayern deklasoval Schalke, Dortmund zdolal Norimberk a je druhý

Berlín – Rozdílem třídy porazil vedoucí Bayern Mnichov Schalke a výhrou 5:1 si jen upevnil své beztak už zřejmě neotřesitelné postavení v tabulce. Hattrickem se na vítězství podílel Arjen Robben. V duelu Dortmundu s Norimberkem se poprvé sešli tři čeští fotbalisté v základní sestavě: Avšak ani trojlístek Adam Hloušek, Ondřej Petrák a Tomáš Pekhart nezabránil prohře Norimberku 0:3. Borussia se díky tomu posunula na druhou příčku německé ligy, na níž vystřídala Leverkusen. Ten podruhé v řadě prohrál, tentokrát doma s Mohučí 0:1.

Mats Hummels (Dortmund) slaví výhru nad Norimberkem
zdroj: ČTK/DPA autor: Bernd Thissen

Suverénní Bayern vedl nad Schalke už od třetí minuty, kdy tečovaný přímý kop Davida Alaby zapadl za bezmocného gólmana Ralfa Fährmanna. Po čtvrthodině hry se poprvé prosadil Robben, za dalších devět minut si na Alabův centr naskočil Mario Mandžukič a hlavou zvýšil už na 3:0. Děsivou půlhodinu hostů uzavřel v 27. minutě křížnou střelou k pravé tyči znovu Robben.

Po změně stran hosté snížili zásluhou vlastního gólu Brazilce Rafinhy, třináct minut před koncem ale Robben z pokutového kopu svou desátou trefou sezony skóre uzavřel. Schalke tak po debaklu 1:6 od Realu Madrid v Lize mistrů potkal v tomto týdnu další krach.

Dortmund nezastavila ani trojice českých hráčů

Dortmund se sice v duelu s Norimberkem dlouho nemohl skórovat, ale ve druhém poločase zápas zlomil. Nejprve se v 51. minutě prosadil poprvé v sezoně Mats Hummels, další branky přidali Robert Lewandowski a Henrik Mchitarjan, kteří skórovali i ve středečním osmifinálovém duelu Ligy mistrů se Zenitem Petrohrad.

Porážku Leverkusenu zařídil v 37. minutě svou sedmou ligovou trefou útočník Maxim Choupo-Moting. Díky jeho přesnému zásahu Mohuč potřetí v řadě bodovala a posunula se na šesté místo, které znamená účast v evropských soutěžích. Za vítěze odehrál celý zápas obránce Zdeněk Pospěch.

V základní sestavě Hamburku se znovu objevil záložník Petr Jiráček, který v minulém ligovém kole pomohl gólem k výhře. Tentokrát však jeho tým nestačil na hřišti domácích Brém, kterým po trefě Zlatka Junuzovice podlehl 0:1. Jiráček odehrál celý zápas, v dresu Brém se na závěrečných 33 minut dostal na hřiště obránce Theo Gebre Selassie.

Wolfsburg nevyužil šanci posunout se na čtvrté místo

Po čtyřech soutěžních výhrách v řadě fotbalisté Wolfsburgu tvrdě narazili v německé lize na hřišti Hoffenheimu, kde schytali debakl 2:6. Promarnili tak možnost posunout se na čtvrté místo.

Hoffenheim si jasnou výhrou upevnil desáté místo a soupeři oplatil nedávné vyřazení ve čtvrtfinále Německého poháru. Domácí poprvé skórovali již ve 4. minutě a v poločase vedli hlavně zásluhou dvou branek Anthonyho Modestea 4:1.

Čtvrt hodiny před koncem hosté snížili, ale následně byl po faulu vyloučen Christian Träsch a Hoffenheim díky penaltě a další trefě ještě vyšperkoval svou výhru. Svou sérii bez porážky v bundeslize prodloužil už na pět utkání.

Frankfurt prohrával doma se Stuttgartem po půlhodině zápasu, kdy se trefil rakouský útočník Martin Harnik. V druhém poločase už to vypadalo, že domácí po pádu Tranquilla Barnetty dostanou šanci zahrávat pokutový kop, hlavní rozhodčí jej ale po poradě s pomezním odvolal.

O šest minut později hostující Alexandru Maxim ve vyložené šanci netrefil prázdnou branku a domácí trestali. Nejprve se v 80. minutě prosadil Jan Rosenthal a minutu před koncem přisoudil Eintrachtu tři body šestou ligovou trefou Alexander Meier. Stuttgart prohrál v lize poosmé v řadě a od barážové pozice ho dělí jen lepší skóre.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Augsburg - Hannover 1:1 (56. Klavan - 21. Diouf ), Braunschweig - Mönchengladbach 1:1 (52. vlastní Ter Stegen - 24. Raffael), Brémy - Hamburk 1:0 (19. Junuzovič), Dortmund - Norimberk 3:0 (51. Hummels, 64. Lewandowski, 83. Mchitarjan), Leverkusen - Mohuč 0:1 (37. Choupo-Moting), Hoffenheim - Wolfsburg 6:2 (39. a 43. Modeste, 4. Firmino, 37. Süle, 82. Salihovič z pen., 86. Schipplock - 15. Dost, 76. Perišič), Eintracht Frankfurt - Stuttgart 2:1 (80. Rosenthal, 89. Meier - 31. Harnik).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články