Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bayern deklasoval osmi góly Hamburk, Darida se trefil

Berlín ‒ Hráči Bayernu Mnichov zametli i díky hattricku Roberta Lewandowského s Hamburkem výsledkem 8:0 a nadále vedou tabulku o pět bodů před Lipskem, které si poradilo 3:1 s Kolínem. Na výhře třetího Dortmundu 3:0 ve Freiburgu se dvěma góly podílel Pierre-Emerick Aubameyang, jenž se tak s 19 brankami dělí s Lewandowským o první místo v pořadí střelců.

Slavící fotbalisté Bayernu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po dvou zápasech vyhrála i Hertha, které k vítězství nad Frankfurtem pomohl i záložník Vladimír Darida. Český reprezentant sedm minut před koncem upravil na konečných 2:0 a připsal si druhou branku v sezoně. Poprvé se trefil v úvodním kole proti Freiburgu. 

Lewandowski se poprvé prosadil z penalty ve 24. minutě, kdy po úvodní Vidalově brance zvýšil na 2:0. Třetí gól Bayernu přidal krátce před poločasem a hattrick završil v 54. minutě. Coman přišel na hřiště po hodině hry a na dva zásahy mu stačilo pouhých devět minut.

Hráči Bayernu nachystali dokonalý dárek trenérovi Carlu Ancelottimu, pro kterého šlo o 1000. utkání v kariéře. "Přál jsem si, abychom oslavili můj jubilejní zápas dobrým výkonem, ale tohle jsem opravdu nečekal. Bylo to dokonalé," uvedl italský kouč.

Obhájce titulu, za který skórovali ještě Alaba s Robbenem, potvrdil, že proti Hamburku se mu doma opravdu daří. Poslední zápasy přístavního celku v Mnichově totiž skončily 0:5, 0:8, 1:3, 2:9, 0:5 a 0:6. "Hodně to bolí, ale musíme za tím hodně rychle udělat tlustou čáru," uvedl kouč Markus Gisdol, jehož tým si "osmičkou" vyrovnal nejvyšší ligovou prohru v klubové historii.

Brémy v záchranářském souboji zdolaly Wolfsburg

Fotbalisté Werderu Brémy s českým reprezentantem Theodorem Gebre Selassiem v sestavě zvítězili v bundesligovém duelu ve Wolfsburgu 2:1 a opustili sestupové pásmo. Po druhé výhře za sebou přeskočili Hamburk a jsou patnáctí, Wolfsburg se udržel před nimi jen díky lepšímu skóre.

Oba brémské góly padly krátce po sobě už v úvodu utkání a oba dal Gnabry. Nejprve se prosadil tečovanou střelou z 15 metrů, v 18. minutě se pak po centru z trestného kopu zjevil sám před brankářem Benagliem a zblízka ho překonal podruhé. Z deseti gólů v sezoně devětkrát skóroval na hřištích soupeřů.

Wolfsburg rychle snížil, po rohu usměrnil míč do sítě Mayoral. Pak se několikrát vyznamenal brankář hostů Wiedwald, při střelách Didaviho a Mayorala mu pomohla tyč. V druhé půli tlak domácího celku pokračoval, jasná střelecká převaha ale k vyrovnání nevedla.

Duel Hoffenheimu s Schalke vítěze nenašel

Fotbalisté Hoffenheimu remizovali v 22. kole německé ligy na hřišti Schalke 1:1. Český reprezentant Pavel Kadeřábek do zápasu za Hoffenheim kvůli zranění lýtka nezasáhl. Jeho tým je na čtvrtém místě tabulky. 

Schalke poslal do vedení už v páté minutě Schöpf, který prokázal současnou dobrou formu. Rakouský záložník se prosadil v posledních třech soutěžních zápasech. Hosté ale 11 minut před koncem srovnali, když se po Zuberově centru hlavou trefil Rudy.

V druhém zápase Ingolstadt prohrál doma 0:2 s Mönchengladbachem, ačkoliv prvního gólu hosté dosáhli neregulérně, když Stindl zakončil rukou. Druhou branku přidal v nastavení Hahn, který se trefil po 991 minutách. 

Německá fotbalová liga - 22. kolo:

Wolfsburg - Brémy 1:2 (19. Mayoral - 10. a 18. Gnabry), Bayern Mnichov - Hamburk 8:0 (24. z pen., 42. a 54. Lewandowski, 65. a 69. Coman, 17. Vidal, 56. Alaba, 87. Robben), Darmstadt - Augsburg 1:2 (47. Heller - 55. Verhaegh z pen., 85. Bobadilla), Freiburg - Dortmund 0:3 (55. a 70. Aubameyang, 13. Sokratis), Leverkusen - Mohuč 0:2 (3. Bell, 11. Öztunali), Lipsko - Kolín nad Rýnem 3:1 (5. Forsberg, 34. vlastní Maroh, 65. Werner - 53. Osako), Hertha Berlín - Eintracht Frankfurt 2:0 (52. Ibiševič, 83. Darida), Ingolstadt - Mönchengladbach 0:2 (60. Stindl, 90.+1 Hahn), Schalke - Hoffenheim 1:1 (5. Schöpf - 79. Rudy) Schalke - Hoffenheim 1:1 (5. Schöpf - 79. Rudy).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články