Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern deklasoval Dortmund, ale titul neslaví. Schalke totiž porazilo Freiburg

Bayern Mnichov bundesligový titul v 28. kole slavit nebude, a to přestože drtivě porazil Dortmund 6:0. Druhé Schalke totiž porazilo Freiburg 2:0 a na lídra tabulky ztrácí stále teoreticky hratelných čtrnáct bodů.

Radost hráčů Schalke
zdroj: ČTK/DPA autor: Ina Fassbender

Dortmundu se první poločas na hřišti Bayernu vůbec nepovedl. Dvakrát se trefil Lewandowski, po jednom zásahu přidali Rodríguez, Ribéry a Müller. Borussia inkasovala pět branek v první půli poprvé od dubna 1978, kdy nakonec podlehla Mönchengladbachu celkově 0:12.

Ve druhé půli pak jen v závěru Lewandowski zkompletoval už druhý březnový hattrick a s 26 brankami naprosto ovládá bundesligovou tabulku střelců. Na kontě má tolik gólů, co druhý Pierre-Emerick Aubameyang a třetí Nils Petersen dali dohromady (oba 13).

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern nadělil Dortmundu půltucet branek a je krok od mistrovského titulu

Schalke stanovilo nový klubový rekord, když pošesté za sebou zvítězilo. Proti Freiburgu vyhrálo díky vydařenému druhému poločasu, v němž nejprve Caligiuri zužitkoval penaltu po zákroku na Embola, aby v 73. minutě stanovil konečné skóre Burgstaller. Freiburg dohrával 25 minut v deseti po vyloučení útočníka Petersena.

Kolín nad Rýnem potřebuje získávat body v boji o záchranu, na hřišti Hoffenheimu se mu ale vůbec nedařilo a prohrál vysoko 0:6. Hoffenheim bodoval popáté v řadě a nechyběl u toho reprezentant Pavel Kadeřábek.

Augsburg, za který odehrál 76 minut záložník Jan Morávek, remizoval bez branek v Leverkusenu. V dalším ze zápasů Lipsko vyhrálo 3:2 v Hannoveru, poslední Hamburk remizoval ve Stuttgartu 1:1.

Werder Brémy porazil na svém stadionu Frankfurt 2:1 a opět se vzdálil sestupovým příčkám. V domácím dresu odehráli celé utkání čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie.

Skóre otevřel v 28. minutě Junuzovič, který zužitkoval centr z levé strany a střelou z první poslal Werder do vedení. O vyrovnaní se postaral po změně stran Jovič, jemuž připravil palebnou pozici chytrou patičkou Boateng. O chvíli později mohl Jovič dokonce zápas otočit, ale v samostatném úniku ho vynikajícím zákrokem vychytal Pavlenka.

Utkání nakonec rozhodla obrovská chyba hostujícího brankáře Hrádeckého, který nedokázal zachytit vysoký padající míč po Abrahamově obranné hlavičce a srazil si ho do vlastní sítě. Brémy vyhrály čtyři z posledních pěti zápasů a na sestupové příčky mají náskok už 11 bodů. Frankfurt prohrál venku počtvrté v řadě a nevyužil šanci dostat se na čtvrté místo tabulky.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:

Hannover - Lipsko 2:3 (71. Sané, 78. Füllkrug - 16. Forsberg, 53. Orban, 76. Poulsen), Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 6:0 (22. a 47. Gnabry, 56. a 65. Uth, 61. Rupp, 72. Zuber), Leverkusen - Augsburg 0:0, Schalke - Freiburg 2:0 (62. Caligiuri z pen., 73. Burgstaller), Stuttgart - Hamburk 1:1 (44. Ginczek - 18. Holtby), Bayern Mnichov - Dortmund 6:0 (5., 44. a 87. Lewandowski, 14. Rodríguez, 23. Müller, 45.+1 Ribéry), Brémy - Eintracht Frankfurt 2:1 (28. Junuzovič, 79. vlastní Abraham - 53. Jovič),

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články