Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Bayern čeká na výhru, Borussia je nadále v krizi

Mnichov - Fotbalisté Bayernu Mnichov remizovali v 19. kole německé ligy se Schalke i v oslabení 1:1 a ani ve druhém utkání jarní části soutěže nevyhráli. Na prvním místě tabulky přesto mají osmibodový náskok, protože druhý Wolfsburg hrál ve Frankfurtu rovněž 1:1. Z bídy nevybředl Dortmund, který prohrál doma s Augsburgem 0:1 a dál si komplikuje boj o záchranu. Naopak Augsburg se posunul na čtvrté místo.

Fotbalisté Schalke slaví gól
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayern hrál v deseti od 17. minuty, kdy byl vyloučen Jérome Boateng. Rozhodčí navíc za faul nařídil penaltu, s pokusem Erika Maxima Choupo-Motinga si však Manuel Neuer poradil. Domácí byli i v oslabení lepší a po přestávce šli do vedení, když se trefil Arjen Robben. O chvíli později ale srovnal Höwedes.

Obhájce titulu ztráta nakonec mrzet nemusela, protože naplno nebodoval ani Wolfsburg. Druhý tým tabulky, který na úvod jara deklasoval Bayern 4:1, zachránil remízu ve Frankfurtu až dvě minuty před koncem díky brance Kevina De Bruyneho. Domácí předtím poslal do vedení Stefan Aigner, český útočník Václav Kadlec zůstal jen mezi náhradníky.

Zaváhání Wolfsburgu využil Mönchengladbach a po výhře 1:0 nad Freiburgem, kterou zařídil ve 23. minutě Patrick Hermann, snížil ztrátu na třetím místě na pět bodů. Za poražené odehrál celý zápas záložník Vladimír Darida.

Dortmund stále tápe

Zatímco na podzim ještě Borussia předváděla alespoň solidní výkony, dnes podle komentátorů hrála katastrofálně. Rozhodující gól padl na začátku druhé půle, kdy domácí ve vápně zřejmě faulem zastavili Altintopa, ale míč se odrazil k volnému Bobadillovi a ten jej uklidil do sítě.

Dortmundu svitla naděje ve 64. minutě, kdy byl vyloučen hostující Janker, ale domácí přesilovku odehráli v obrovské křeči a šance měli až v samém závěru. Borussia z posledních pěti kol získala jen dva body a přes 80 tisíc diváků vyprovodilo své hráče do kabin ohlušujícím pískotem a nadávkami.

Augsburg je po třetí výhře po sobě čtvrtý a za třetím Mönchengladbachem zaostává jen vinou horšího skóre. O další bod zpět je Leverkusen, který vyhrál na stadionu Herthy Berlín 1:0. Sedmou nulou v ligové sezoně se blýskl český brankář Jaroslav Drobný. Hamburk i díky němu zvítězil v Paderbornu 3:0 a ukončil sérii čtyř kol bez výhry. Necelou hodinu odehrál za hosty záložník Petr Jiráček.

Tři body mohl slavit i další český hráč Theodor Gebre Selassie. Jeho Brémy zvítězily 2:1 na půdě Hoffenheimu a po třetí výhře za sebou se posunuly na jedenácté místo. V sestavě Stuttgartu nechyběl na levém kraji obrany Adam Hloušek a jeho celek si odvezl z Kolína nad Rýnem bod za bezbrankovou remízu.

Výsledky 19. kola německé fotbalové ligy:

Bayern Mnichov - Schalke 1:1 (67. Robben - 72. Höwedes), Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 1:1 (58. Aigner - 88. De Bruyne), Hannover - Mohuč 1:1 (26. Bryand - 77. Soto), Mönchengladbach - Freiburg 1:0 (23. Hermann).

Paderborn - Hamburk 0:3 (2. Van der Vaart z pen., 72. Jansen, 90.+1 Stieber), Kolín nad Rýnem - Stuttgart 0:0, Dortmund - Augsburg 0:1 (50. Bobadilla), Hoffenheim - Brémy 1:2 (34. Bičakčič - 8. Di Santo, 52. Bargfrede), Hertha Berlín - Leverkusen 0:1 (49. Kiessling).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články