Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Basilej se Suchým chce podruhé zastavit salcburský útok

Praha - Fotbalisté Basileje s Markem Suchým v obraně budou usilovat o postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Švýcarský celek čeká osmifinálová odveta na hřišti Salcburku, se kterým minulý týden doma uhrál bezbrankovou remízu a jako první dokázal zastavit rozjetý rakouský útok.

Basilej - Salcburk
zdroj: ČTK/APA

"Odveta bude zajímavá. Sám jsem zvědavý, s čím do Rakouska pojedeme, protože umíme hrát i hezčí fotbal," řekl Suchý po prvním utkání. V něm Salcburk, který má s 21 góly nejlepší útok v soutěži, poprvé neskóroval a neprodloužil rekordní sérii osmi výher.

Blízko k překvapivému postupu do čtvrtfinále má Betis Sevilla. Poslední celek španělské ligy vyhrál první osmifinálové derby s FC Sevilla 2:0 a v odvetě bude spoléhat na domácí prostředí. Na stadionu Benita Villamarína totiž s městským rivalem neprohrál od května 2008.

Dvougólový náskok má před zápasem v Lisabonu i Benfica. Finalista Evropské ligy z minulé sezony v Londýně porazil Tottenham 3:1 a připravil soupeři nejvyšší domácí prohru na stadionu White Hart Lane v evropských pohárech.

Ještě lépe je na tom Valencie, která v Razgradu vyhrála 3:0 a soupeře postavila před takřka nesplnitelný úkol. Bulharský celek, který ještě v roce 2010 hrál třetí ligu, by totiž k postupu musel jako první v historii Evropské ligy zvrátit třígólovou ztrátu. 

V minulosti - ještě v Poháru UEFA - něco podobného dokázaly Leverkusen, Panathinaikos a Bruggy, Realu Madrid s Partizanem Bělehrad se v odvetě dokonce povedlo smazat čtyřbrankové manko.

O poznání snazší pozici má Neapol s Machačkalou, které budou v domácím prostředí proti Alkmaaru, respektive Portu otáčet porážky 0:1. Za nerozhodného stavu 1:1 pak Juventus nastoupí na hřišti Fiorentiny.

Program odvetných osmifinálových zápasů EL:

19:00

Anži Machačkala - Alkmaar (první zápas 0:1), Benfica Lisabon - Tottenham (3:1), Fiorentina - Juventus (1:1), Valencie - Ludogorec Razgrad (3:0),

21:05

Betis Sevilla - FC Sevilla (2:0), Neapol - Porto (0:1), Salcburk - Basilej (0:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články