Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basilej bude ve Valencii hájit náskok 3:0, Lyon se pokusí dobýt Turín

Praha – Fotbalisté Basileje budou ve čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy ve Valencii hájit slibný náskok 3:0 z domácího zápasu. V obraně švýcarského mistra bude ve čtvrtek znovu chybět reprezentační obránce Marek Suchý, jenž si odsedí druhou část trestu za vyloučení v osmifinále. Přímý přenos utkání Juventus Turín – Olympique Lyon sledujte od 20:40 na ČT sport i našem webu, který přinese i textovou on-line reportáž z duelu FC Sevilla – FC Porto.

Utkání Basilej - Valencia
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Valencie má velkou motivaci, protože ještě nikdo v historii EL nedokázal otočit dvojzápas po výsledku 0:3. Osmý celek španělské ligy by rád navázal na rok 2002, kdy ve skupinové fázi Ligy mistrů na svém stadionu deklasoval Basilej 6:2. "Musíme věřit, že všechno je možné. Pokud budeme negativní, nemáme šanci. Pokusíme se to otočit a bojovat až do poslední minuty," nabádal útočník Valencie Paco Alcácer.

Na pokraji vyřazení jsou také přemožitelé Plzně a Liberce z předchozích kol soutěže. Lyon bude dohánět ztrátu 0:1 na hřišti Juventusu, Alkmaar se stejné manko pokusí smazat v Lisabonu proti Benfice.

Trenér Lyonu Rémi Garde ví, že na půdě hostitele letošního finále EL se příliš nevyhrává. Suverénní lídr italské ligy doma naposledy prohrál před rokem s Bayernem Mnichov. "Bude to těžké a potřebujeme zázrak, abychom v odvetě zvítězili," prohlásil Garde.

Loňský finalista Benfica vyhlíží účast ve třetím semifinále EL za poslední čtyři sezony. Svěřenci Jorgeho Jesuse zdobí výtečná forma, protože prohráli jediné z posledních 31 soutěžních utkání. "Naší ambicí je vyhrát každou soutěž, ale nejdůležitější je pro nás portugalská liga," řekl Jesus.

FC Sevilla se doma pokusí sebrat Portu náskok 1:0. Portugalskému mužstvu se ve Španělsku v poslední době nedaří, prohrálo tam třikrát za sebou. "Porto doma ukázalo, že je výborným týmem a víme, že nás bude trápit i v odvetě. Ale máme před sebou obrovskou výzvu," řekl trenér Sevilly Unai Emery.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články