Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baroše chtěla Sparta i Palermo. Vrátí se do Baníku?

Praha - Milan Baroš, který se stal nadbytečným pro Galatasaray Istanbul, by se po jedenácti letech mohl vrátit do Baníku Ostrava. Důležitý bude postoj tureckého klubu, kde má jednatřicetiletý útočník smlouvu do konce sezony. Baroš už prostřednictvím svého agenta nedávno odmítl několik nabídek včetně Sparty nebo Palerma.

V úvahu údajně přicházejí jen dvě varianty. Baroš má jasno v tom, že buď v Istanbulu dodrží kontrakt, což není moc pravděpodobné, anebo se s ním současný zaměstnavatel dohodne na předčasném rozvázání. Odchovanec Baníku by v tom případě mohl zamířit zpátky na Bazaly. "Stále jednáme, v pondělí budeme pokračovat," řekl Barošův agent Pavel Paska.

Vedení ostravského klubu udržuje kontakt s Barošem od října, kdy se útočník zúčastnil oslav 90. výročí vzniku Baníku. V rámci slavnostního večera pak vydražil dres mistrů ligy z roku 2004 za milion korun. "Jsme v kontaktu, ale držíme se při zemi. Baroš je pořád vynikající fotbalista a má na výběr z mnoha možností," řekl sportovně-technický manažer klubu Michal Dyml s tím, že zájem o útočníka byl i z Ruska. Zároveň ale připustil, že Barošově příchodu zatím nevěří.

Jisté nicméně je, že Baroš už nemůže přestoupit do některé ze západoevropských soutěží, v nichž se transferové okno uzavřelo ve čtvrtek. V úvahu ale může přicházet angažmá například v Kataru nebo v Saúdské Arábii.

Galatasaray s Barošem nepočítá, před několika dny si navíc pořídil kanonýra Didiera Drogbu. Baroš před svým odchodem do Liverpoolu v roce 2002 odehrál za Baník 77 zápasů a dal v nich 23 gólů. Bronzový medailista z Eura v roce 2004 poté působil v Aston Ville, Lyonu, Portsmouthu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články