Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baroš vydražil dres Baníku za milion

Ostrava – Milan Baroš opět ukázal, že jeho srdce patří Baníku. V rámci oslav 90. výročí založení ostravského klubu vydražil v sobotní aukci historických artefaktů ostravského Baníku mistrovský dres z roku 2004 za milion korun. V rámci toho projevil i přání, aby půl milionu obdrželi jako motivaci hráči, kteří do konce roku mají z finančních důvodů pozastaveny prémie.

Milan Baroš v dresu Baníku
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Baroš, útočník Galatasaraye Istanbul, byl v sobotu hlavní hvězdou oslav 90. výročí založení ostravského klubu, když se zúčastnil exhibičního zápasu mezi výběrem osobností a týmem mistrů z roku 2004. Zápas skončil 6:6 a bývalý reprezentační útočník se za do statistik utkání zapsal jednou brankou.

Jako nejslavnější aktivní odchovanec Baníku dal o sobě vědět i v zákulisí. Na závěrečném večírku, jehož součástí byla také dražba, získal dres mistrovského celku Baníku za rovný milion.

"Milan všem ukázal, co znamená mít pravé baníkovské srdce. Myslím, že všechny přítomné dojal také fakt, že vydražený dres věnoval svému otci za to, co pro něj v životě udělal. Stejně tak věnoval milion korun Baníku jako poděkování za to, co klub udělal pro jeho kariéru," uvedl předseda představenstva Baníku Petr Šafarčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník slaví 90. výročí

V lize se ho zatím fanoušci nedočkají

Při této příležitosti se útočník Galatasaraye, kde v současnosti hraje jenom za rezervu, rozmluvil o potenciální šanci, že by znovu oblékl dres Baníku i v ligových duelech. "Myslím, že nemám ještě tolik roků. Takové tři roky bych v zahraničí ještě chtěl zůstat. Ale nikdy neříkej nikdy, a jestli se do české ligy vrátím, bude to jedině v Baníku," prohlásil Baroš, kterého velmi rozhněvala finanční situace Ostravských.

"To, co se tady stalo, je skoro trestný čin. Moc přeju novým majitelům, aby klub ve spolupráci s městem zachránili při životě. Ukazuje se, že město je fotbalové, protože i když Baník hraje dole, má pořád skoro nejvyšší návštěvy v lize. Věřím, že se to podaří zachránit, jak klub, tak Bazaly," dodal Baroš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články