Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Baroš se v českém souboji v Evropské lize utká s Ujfalušim

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalistu Milana Baroše čeká ve 3. kole Evropské ligy souboj s bývalým spoluhráčem z české reprezentace Tomášem Ujfalušim. Barošův Galatasaray Istanbul si totiž zahraje proti Atlétiku Madrid. Šachtar Doněck jako poslední vítěz Poháru UEFA změří síly s Fulhamem. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. Zdeněk Pospěch a Libor Sionko si s Kodaní, která postoupila na úkor pražské Sparty, zahrají proti Olympique Marseille. Další postupující ze "sparťanské" skupiny PSV Eindhoven narazí na Hamburk, v jehož dresu nastupují David Rozehnal a David Jarolím.

David Jarolím
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Galatasaray je složitý soupeř s řadou kvalitních hráčů, jako je Baroš, Elano nebo náš bývalý brankář Leo Franco. Navíc budeme hrát odvetu na jejich hřišti před bouřlivými fanoušky. Jsem ale optimistou a věřím, že tento těžký souboj zvládneme," uvedl na klubovém webu ředitel Atlétika Jesús García Pitarch.

Soupeři Slavie ve skupině Valencii určil los za soupeře Bruggy a Lille se poměří s Fenerbahce Istanbul.

Poměrně těžký los má Šachtar Doněck, který vyhrál poslední ročník Poháru UEFA, na nějž Evropská liga navazuje. Ve 3. kole nejprve bude hrát s anglickým Fulhamem a v případě postupu narazí v osmifinále na lepšího z dvojice velkoklubů Ajax Amsterodam a Juventus Turín. Ajax si s Juventusem zopakují finále Ligy mistrů z roku 1996, kdy se radoval italský tým.



Liverpool, který překvapivě vypadl z Ligy mistrů, čeká souboj s dalším odpadlíkem z Ligy mistrů rumunskou Unireou Urziceni. "Pro nás to bude velká zkušenost. Bude to jako souboj Davida s Goliášem," řekl generální manažer Unirey Mihai Stoica.

Los EL:

Rubin Kazaň - Hapoel Tel Aviv, Athletic Bilbao - Anderlecht Brusel (Mazuch, Polák, Zítka), Kodaň (Pospěch, Sionko) - Olympique Marseille, Panathinaikos Atény - AS Řím, Atlético Madrid (Ujfaluši) - Galatasaray Istanbul (Baroš), Ajax Amsterodam - Juventus Turín (Grygera), FC Bruggy - Valencie, Fulham - Šachtar Doněck (Hübschman), Liverpool - Unirea Urziceni, Hamburk (Jarolím, Rozehnal) - PSV Eindhoven, Villarreal - Wolfsburg (Šimůnek), Standard Lutych - Salcburk (Ježek, Piták), Twente Enschede - Werder Brémy, Lille - Fenerbahce Istanbul, Everton - Sporting Lisabon, Hertha Berlín (Drobný) - Benfica Lisabon.

Vyřazovací část EL:

3. kolo: 18. února - 25. února
Osmifinále: 11. března - 18. března
Čtvrtfinále: 1. dubna - 8. dubna
Semifinále: 22. dubna - 29. dubna
Finále: 12. května v Hamburku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články