Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Baroš se gólem vykoupil za neproměněnou penaltu

Liberec ‒ Osmizápasová série bez plného bodového zisku je minulostí. Slovan Liberec zdolal před vlastními fanoušky Příbram 2:1 a poskočil na třinácté místo. První gól záchranářské bitvy vstřelil bývalý reprezentační útočník Milan Baroš, který sice ve 43. minutě zahodil pokutový kop, ale těsně před odchodem do kabin své zaváhání napravil. V samotném závěru zvýšil Egon Vůch a konečné skóre stanovil Jaroslav Tregler.

Fotbalisté Liberce se radují z gólu do sítě Příbrami
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slovan působil od úvodního hvizdu aktivnějším dojmem a toužil protrhnout jarní střelecké trápení. V úvodních dvou kolech totiž ani jednou neskóroval. Nicméně i tentokrát poměrně dlouho ukazoval, proč je nejméně produktivním týmem nejvyšší soutěže.

Do první velké šance se dostal až po půlhodině hry Mikula. K bekovi domácích propadl v šestnáctce míč, ale bývalý obránce Slavie trestuhodně pálil vysoko nad branku.

Liberec výrazněji zabral až na konci poločasu. Ve 43. minutě zahrál Lupták v pokutovém území rukou, ale Barošovu nepříliš umístěnou penaltu zneškodnil brankář Hruška. Pětatřicetiletý útočník ovšem nemusel smutnit dlouho. Těsně před pauzou přece jen skóroval, když ho před odkrytou brankou ideálně našel Bartl.

Příbram po přestávce otevřela hru a domácí vepředu získávali víc a víc prostoru. Blízko druhému gólu byli v 69. minutě, kdy Bartl pěknou střelou trefil břevno a Barošovu dorážku hlavou zastavil na brankové čáře obránce Divíšek.

Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského měli převahu, ale dál zahazovali slušné příležitosti. Bartl z dalšího přečíslení mířil vedle a Součkovu hlavičku vytáhl reflexivním zákrokem Hruška. Až v 88. minutě pojistil náskok křížnou střelou Vůch.

Příbram ale zápas ještě zdramatizovala. Po zmatcích v liberecké obraně se nadvakrát prosadil Tregler. Další branku už hosté nepřidali. Utrpěli čtrnáctou porážku v ligovém ročníku a na nesestupové pozice ztrácí v neúplné tabulce osm bodů.

19. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)

Branky: 45. Baroš, 88. Vůch - 89. Tregler. Rozhodčí: Proske - Kotík, Peřina. ŽK: Vůch - Krameš, Lupták. Diváci: 3794.

Liberec: Dúbravka - Mikula, Karafiát, Kúdela, Kerbr - Bartl (85. Voltr), Ševčík, Souček, Vůch (90. Ekpai)- Baroš (75. Breite), Potočný. Trenér: Trpišovský.

Příbram: Hruška - Lupták, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Krameš (82. Ayong), Tregler - Bazal (79. Januška), T. Pilík, Kukec (51. P. Pilík) - Linhart. Trenér: Tobiáš.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Výsledek neodpovídá tomu, co se na hřišti dělo. Ale to je naše klasické utkání, kdy neproměníme spoustu šancí a z jedné střely na branku dostaneme gól. Jsem spokojený s výkonem. Všichni jsme věděli, co je to za důležité utkání a nebylo to jednoduché. Jsem rád, že hráči nezmatkovali, hráli dobře a nepoložil nás ani krizový moment, kdy jsme neproměnili penaltu. Bohužel jsme dali jen dva góly a po té standardce jsme se strachovali o výsledek. Ale dokázali jsme to dohrát."

Kamil Tobiáš (trenér Příbrami): "Hodnocení je složité. Dnešní utkání jsme nesehráli vůbec dobře. A myslím si, že to byl náš nejhorší výkon v sezoně. Nebyli jsme vůbec nebezpeční dopředu a po hrubých chybách v defenzivě jsme inkasovali branky a prohráli. Je to pro nás určitě zklamání, protože jsme to utkáni nezvládli tak, jak jsme se na něj připravovali. Teď už budou pro nás klíčová všechna utkání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články