Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baroš po prvním tréninku v Liberci: Chci být na hřišti platný

Liberec – Milan Baroš, druhý nejlepší střelec historie české reprezentace, si poprvé zatrénoval s novými spoluhráči z Liberce, kam přestoupil z Mladé Boleslavi. Věří, že na své třetí štaci v rámci české ligy bude platným hráčem. Klíčové pro něj v tomto směru je, aby zůstal zdravý a neprovázela ho zranění jako v minulých sezonách.

Milan Baroš na tréninku Slovanu Liberec
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Už mám nějaký věk a může to být má poslední či předposlední sezona. Chci být na hřišti platný, proto je pro mě klíčové, abych zůstal zdravý a mohl pořádně trénovat," řekl čtyřiatřicetiletý Baroš v rozhovoru na facebookové stránce Slovanu. "Každý by chtěl dát 20 gólů za sezonu, ale já si nikdy mety nedávám. Já se budu snažit především pomoct týmu, a když budu dávat góly, budu jen rád," pokračoval.

V Mladé Boleslavi měl ještě na rok platnou smlouvu, využil však klauzuli a vypověděl ji předčasně, jelikož ho zaujala nabídka Liberce a především trenér Jindřich Trpišovský, který ho pod Ještěd nalákal.

"Od trenéra to začalo. Byl první, kdo se mi ozval. Bylo to ještě na konci minulé sezony. Řekli jsme si, že to přes dovolenou necháme uležet, teď jsme to dotáhli," popsal Baroš, který by měl pomáhat Trpišovskému i v kabině především svými bohatými zkušenostmi z angažmá v Liverpoolu, Aston Ville, Portsmouthu, Lyonu či Galatasaray Istanbul. "Něco mám za sebou, prošel jsem zahraničím, takže vím, jak klukům pomoct. Jsem otevřený, nebudu se kluků stranit a budu se jim snažit něco předat," doplnil. 

Už příští týden by mohl debutovat za Slovan v utkání 3. předkola Evropské ligy proti vítězi duelu mezi Admirou Mödling a ázerbájdžánským celkem Käpäz Gandža. "Vzhledem k destinaci by bylo lepší to Rakousko, ale o soupeřích moc nevím, takže to moc neřeším. Trenéři nás připraví, ať už dostaneme kohokoli," uvedl Baroš.

V neděli 31. července pak začne liga a Baroš se postaví proti bývalým spoluhráčům z Mladé Boleslavi, kde Liberec nejvyšší soutěž zahájí. "Vždycky, když hrajete proti bývalému klubu, tak je to speciální. Zvlášť, když je to hned první kolo po přestupu. V Boleslavi jsem byl rok, udělal jsem si tam dost kamarádů, tak se na kluky těším, i když teď budu protivník," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články