Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baroš odmítl spekulace, příští sezonu chce odehrát za Galatasaray

Praha - Fotbalový útočník Milan Baroš chce i v příští sezoně zůstat v Galatasarayi Istanbul. Spekulace o možném odchodu považuje za nesmyslné. Třicetiletý reprezentant to řekl v rozhovoru pro týdeník Gól. Baroš je prý v současném působišti spokojený a věří, že na konci své čtvrté sezony v Galatasarayi také konečně oslaví i s krajanem Tomášem Ujfalušim první turecký titul.

V istanbulském velkoklubu vidí také svoji budoucnost. Baroš má v Galatasarayi platnou smlouvu i na příští sezonu a hodlá ji podle svých slov dodržet. "Myslím si, že jsem toho tady za ty čtyři roky dost odvedl, i přesto, že mě trápila zranění. Nikdo z vedení klubu se mnou na tohle téma, že bych měl v létě odejít, samozřejmě nemluvil," uvedl Baroš v rozhovoru pro Gól.

Nejlepší střelec evropského šampionátu z roku 2004 prý neví, odkud zprávy o možné změně jeho angažmá pocházejí. "Připadá mi to celé přitažené za vlasy, nebo vycucané z prstu. Když se tým v této sezoně zkonsolidoval, je přece nelogické, aby se do něj zase nějak výrazně zasahovalo. Možná to byl takový vypuštěný mediální balonek před play-off," připomněl Baroš, že jeho tým čeká rozhodující fáze sezony.

Galatasaray s převahou vyhrál základní část turecké ligy, po které má devítibodový náskok na městského rivala Fenerbahce. Do nadstavbové fáze, v níž se ještě ve dvoukolovém systému doma - venku poměří s Besiktasem Istanbul a Trabzonsporem, jde ale stejně jako ostatní týmy s redukovaným počtem bodů. To v praxi znamená, že Galatasaray je nyní pět bodů před Fenerbahce. "Trabzonspor a Besiktas ztrácejí na nás i po půlení jedenáct bodů. Kdybychom 'Fener' porazili, měli bychom k titulu hodně blízko," uvedl Baroš.

Sedmaosmdesátinásobný reprezentant věří, že Galatasarayi k titulu pomůže i svými výkony na hřišti. Autor osmi ligových branek v sezoně však po únorovém třízápasovém trestu za urážku rozhodčího v posledních zápasech vypadl ze základní sestavy.

Baroš hrál se speciálním chráničem

Naposledy Baroš do nedělního zápasu s Manisasporem zasáhl na posledních deset minut, ale v závěru skóroval, i když hrál se sebezapřením po operaci zlomeného nosu se speciálním chráničem. "Necítil jsem bolest, a proto jsem mohl nastoupit," líčil Baroš. Speciální ochrannou masku odmítl. "Vyzkoušel jsem dvě masky a ani jedna mi neseděla, špatně jsem z nich viděl. Vzal jsem si proto jen chránič na nos, který byl připevněný lepící páskou. I přes masku by mě případný kontakt se soupeřem také bolel, ale žádný blok v hlavě jsem neměl. Jinak bych hrát nešel," řekl Baroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články