Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baroš nedal penaltu, ale Boleslav po remíze s Hradcem prošla do semifinále poháru

Mladá Boleslav – Třetím semifinalistou domácího poháru se po Plzni a Jablonci stala očekávaně Mladá Boleslav. Svěřenci Karla Jarolíma ve čtvrtfinálové odvetě doma sice jen remizovali 1:1 s druholigovým Hradcem Králové, ale po úvodním jasném triumfu 4:1 postoupili. Obě branky padly ve druhém poločase: skóre otevřel hostující Jan Shejbal, šest minut před koncem zachránil favoritovi remízu Jan Chramosta.

"Co je nejdůležitější, to je náš postup. Rozhodli jsme o něm už v Hradci. Hráči to asi měli v povědomí a tempo nebylo příliš velké," řekl po utkání mladoboleslavský asistent Boris Kočí. "Jeli jsme sem a věděli jsme, že je nereálné postoupit. Remíza je pro nás velkým úspěchem, když se podíváte, že jsme to odehráli s mladíky," uvedl kouč Hradce Bohuslav Pilný.

Boleslav mohla jít do vedení už ve druhé minutě z penalty. Bývalý reprezentační kanonýr Baroš ale nedovolený zákrok na Chramostu nepotrestal a nechal pouze vyniknout gólmana Ordelta, který jeho střelu vyrazil. "Náš gólman z juniorky Adam Ordelt má zážitek na celý život, chytit penaltu Barošovi se nepodaří každému," podotkl Pilný.

Domácí se trápili v koncovce i v dalších minutách. Po půlhodině hry Kalabiška přehodil Ordelta, jenže trefil pouze horní síť. Baroš pak po kombinaci s Chramostou a Kalabiškou zamířil doprostřed branky. Těsně před pauzou znovu neuspěl Kalabiška a zblízka hlavičkoval nad břevno.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Hradec. Krajákův pokus ještě vyrazil boleslavský brankář Diviš, ale v 54. minutě už se po Javůrkově přihrávce prosadil umístěnou ranou záložník Shejbal.

"V první půli byla Boleslav jasně lepší, nedala penaltu, měla i další šance. My jsme hráli ustrašeně. Ve druhé půli už to od nás bylo lepší, podařilo se nám skórovat. Možná jsme z brejku mohli přidat i další gól," uvedl Pilný.

Středočeši si dlouho nedokázali vypracovat velkou šanci na vyrovnání. Kalabiška hlavou už poněkolikáté v utkání přestřelil a Chramosta si zase zblízka nepřišel na jistého brankáře "Votroků".

Až v 84. minutě Mladoboleslavští z velkého tlaku vyrovnali. Útočník Chramosta v šestnáctce zužitkoval Kalabiškovu přihrávku a trefil se přesně k tyči. "Soupeř dokázal ve druhé půli dokonce skórovat a ještě více se zatáhl. Od nás byla snaha kostrbatá, ale nakonec jsme to dotáhli alespoň k té remíze," konstatoval Kočí.

FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 84. Chramosta - 54. Shejbal. Rozhodčí: Váňa - Blažej, Nádvorník. ŽK: Takács, Kalabiška - Mareš. Diváci: 450. První zápas: 4:1, postoupila Mladá Boleslav.

Hradec Králové: Ordelt - Krátký, Chleboun, Bederka, Mareš - Súkenník (89. Holeš), Vobejda - Shejbal (72. Zorvan), Kraják, Javůrek (81. Janoušek) - Nworah. Trenér: Pilný.

Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Toml, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Malpon (80. Kúdela) - Přikryl (46. Takács), Chramosta, Kalabiška - Baroš (60. Magera). Trenér: Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články