Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Baroš: Čtvrt roku se budu soustředit jen na Baník, pak uvidíme

Ostrava – Odchovanec Baníku Ostrava Milan Baroš se rozhodl týmu v nelehkém období pomoci a podepsal smlouvu do léta 2014. Podle vlastních slov chce udělat vše pro to, aby se v Ostravě i nadále chodilo na ligový fotbal. V pořadu Na slovíčko ale nevyloučil, že po novém angažmá by se mohl poohlížet už letos po konci sezony. Předseda představenstva klubu Petr Šafarčík přiznal, že další Barošovo angažmá nechává na jednání samotného hráče a jeho manažerovi.

Milan Baroš
zdroj: ČT24

"Já jsem nepřišel nikomu nic dokazovat. Beru to svým způsobem jako takovou výluku. Budu se tady čtyři měsíce snažit myslet jen na fotbal. Mám smlouvu na rok a půl, ale teď nedokážu říct, co bude v létě. Čtyři měsíce jsou strašně dlouhá doba a může se stát cokoliv. Můžu v létě někam odejít, můžu tady zůstat, teď je ale zbytečné se tím rozptylovat," řekl Baroš.

Barošovi oficiálně skončí smlouva v Baníku až v polovině příštího roku. Zda se po Anglii, Francii nebo Turecku bude útočník kvůli fotbalu znovu stěhovat, může být ale známé už za několik měsíců. "Máme jasnou dohodu s Milanem a panem Paskou, že vše je v jejich rukou," dodal Šafarčík.

Druhý nejlepší střelec českého národního týmu, který se reprezentace vzdal po loňském mistrovství Evropy v Polsku, se v Istanbulu před dvěma týdny dohodl na předčasném ukončení smlouvy. "Já jsem byl vázaný smlouvou do léta. Měl jsem několik nabídek v průběhu ledna, ale nedotáhlo se to. Po uplynutí přestupového období se Galatasaray vyjádřil tak, že by chtěl tu smlouvu nějak ukončit a nabralo to určitý směr," řekl Baroš.

Tím padla poslední překážka jeho návratu do české ligy a jako volný hráč se rozhodl pro výpomoc finančně zdecimovanému Baníku, který je stále namočen do boje o záchranu. "Baník má dobrý tým a tréninky pod panem Pulpitem se mi líbily, mají šťávu. Budu se snažit makat na tréninku a tomu týmu pomoci. Kluci se potřebují zvednout i psychicky, aby v zápase mohli předvádět to co na tréninku," dodal jednatřicetiletý hráč.

Baroš z Ostravy odešel po skončení podzimní části sezony 2001/2002 za bezmála 200 milionů korun. Dosud v nejvyšší soutěži odehrál 76 utkání a na jaře se bude snažit přidat další ke 23 vstřeleným gólům. Pro angažmá právě v Baníku byl vigantický odchovanec rozhodnutý už delší dobu, odmítl kvůli němu i několik nabídek včetně Sparty. Do české ligy se v jeho osobě vrací například vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem z roku 2005 nebo s pěti brankami nejlepší střelec ME 2004, kde byli Češi třetí.

Podle agenta Pavla Pasky nebylo jednoduché útočníka ze smlouvy v Istanbulu vyvázat. Paska kvůli neoblomnému postoji Turků musel odmítat zájemce z Itálie, Španělska i Německa. "Palermo kvůli Milanovi bivakovalo přímo v Istanbulu tři dny a nehnulo s nimi. Už v létě jsme uvažovali o Itálii, Španělsku, ale tam to ztroskotalo na vysoké transferní částce. Galatasaray požadoval zhruba stejnou sumu, jakou za Milana zaplatil Lyonu," přiblížil Paska. Baroš z Lyonu přestupoval v srpnu 2008 za sedm milionů eur.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko s Milanem Barošem
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články