Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baroš bude mít v Galatasarayi zřejmě nového kouče

Madrid - Český fotbalový útočník Milan Baroš bude mít od nové sezony v Galatasarayi Istanbul zřejmě nového kouče. Podle informací španělského tisku se slavný turecký celek dohodl na smlouvě s Němcem Berndem Schusterem, který je od prosince bez práce poté, co skončil v Realu Madrid. Galatasaray však informaci dosud oficiálně nepotvrdil.

Bernd Schuster
zdroj: Wikipedia

Padesátiletý Schuster podle španělského deníku Sport již v Istanbulu podepsal roční kontrakt s opcí, který mu vynese dva miliony eur. Měl by tak nahradit dosavadního kouče Bülenta Korkmaze. Ten v únoru vystřídal jiného německého trenéra Michaela Skibbeho, s jehož výsledky nebylo vedení spokojeno. Jenže pod Korkmazem Galatasaray vyhrál jen čtyři z devíti zápasů a definitivně přišel o šanci na titul. 

Pro Schustera by to znamenalo trenérské angažmá už ve čtvrté zemi. Po začátcích v Kolíně nad Rýnem trénoval ukrajinský Šachtar Doněck a následně působil ve Španělsku, kde vedl Xerez, Levante a jméno si udělal v Getafe, s nímž předváděl atraktivní a efektivní fotbal. To mu vyneslo místo na lavičce v Realu Madrid, s nímž vybojoval titul. V královském celku působil již jako obávaný kanonýr a předtím hrál i za konkurenční Barcelonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články