Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Baroš: Bod z Plzně se nám ještě může hodit

Plzeň - Hvězdný fotbalista Baníku Ostrava Milan Baroš vidí včerejší remízu 1:1 s ligovým lídrem Plzní jako bod, který může na konci ligy hrát velmi důležitou roli v boji o záchranu. Samotného ho překvapilo, že po dlouhé zápasové pauze byl schopen vydržet na hřišti 78 minut. Plzeňský Limberský, který mohl utkání v závěru pokutovým kopem zvrátit, zase odmítl, že by neproměněnou penaltu kopnul lajdácky.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

"Asi nikdo nečekal, že po té domácí remíze s Budějovicemi tady uhrajeme bod. A povedlo se. Tento bod může ve finále hrát obrovskou roli. Může být rozdílový v boji o záchranu," myslí si Milan Baroš, který poprvé po svém návratu nastoupil od první minuty.

Původně přitom prohlašoval, že se na zahajovací sestavu ještě necítí. "Potřeboval jsem potrénovat a kvůli terénům to úplně nešlo. S trenérem jsme se ale dohodli, že to zkusím. Sám jsem byl překvapený, že jsme vydržel tak dlouho. Pak už jsem dostával křeče, tak jsem se radši nechal stáhnout, abych se vyhnul zranění," vysvětlil Baroš.

Na hřišti byl hodně vidět a dostával se i do šancí. Dokonce hlavou trefil tyč. "Tonda Fantiš mi dával dobrý míč, předskočil jsem obránce a snažil jsem se to trefit na bránu, ale chybělo pár centimetrů," litoval. "Pak jsem tam šel ještě sám na obránce, ale nechal jsem si to ukopnout. Měl jsem si to spíše dávat na levačku," připustil bývalý reprezentant.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Plzeňské šance v EL podle Baroše:

"Plzeň hrála výborně, jsou sebevědomí, ví, co mají hrát. Třeba Darida podal vynikající výkon. Pokud takhle budou hrát, tak mají určitě šanci. Fenerbahce nehraje takhle týmově. Myslím, že mají větší šanci než přes Neapol."

Do statistik si tak připsal jen žlutou kartu za diskuzi s rozhodčím po odpískané penaltě ve prospěch Plzně. "Přitom jsem ho nijak neurážel. Jen jsem to s ním chtěl probrat. Jsem zvyklý, že v Evropě s rozhodčími mohu slušným způsobem komunikovat. Tady mi ale od první minuty říkal, že se mnou se nechce bavit. Musím si na to zvyknout," přiznal Baroš. 

Limberský: Takhle kopu penalty běžně

Plzeňský fotbalista David Limberský nesouhlasí s názory, že by penaltu proti Baníku Ostrava kopnul lajdáckým způsobem. Jako Antonín Panenka ve finále mistrovství Evropy v roce 1976 je prý zvyklý pokutový kop zahrávat, jen mu to tentokrát nevyšlo úplně podle představ.

"Určitě to nebylo lajdáctví. Takhle to kopu. V přípravě jsem tak jednu penaltu proměnil. Dnes to chtělo kopnout jen trochu níž," litoval Limberský na tiskové konferenci. "Byl jsem takhle rozhodnutý dopředu, bohužel to nevyšlo. Už se na penalty nepohrnu," dodal.

Mrzelo ho i to, že po penaltě dorážel odražený míč od břevna do branky, což exekutor penalty podle pravidel nesmí. "Nikdy jsem takovou situaci nezažil, takže mě v té rychlosti ani nenapadlo, že bych měl nechat dorážet někoho jiného. Viděl jsem prázdnou bránu, tak jsem to doklepl. Musím ale pochválit rozhodčího, že to správně neuznal," dodal.  

Proti Baníku neprožil zrovna vydařený zápas, protože už v první půli namazal do brejku Milanovi Barošovi. "Vzpomněl jsem si, jak jsme spolu hráli v nároďáku. To je samozřejmě v nadsázce. Byla to velká chyba, naštěstí Marián Čišovský ho skvěle odkrokoval, za což mu děkuju," chválil spoluhráče.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články